https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Vera Jurjevčič na ogled prvič postavila svoja dela

Murska Sobota, 13.04.2018 ob 6:05  

V četrtek, 12. aprila 2018, je v prostorih Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, potekalo odprtje razstave umetniških del Vere Jurjevčič.


Za umetnico je to prva javna razstava, na njej pa je predstavila svoja unikatna dela. Čeprav nimajo skupne tematike, jih združuje enaka oz. podobna tehnika ustvarjanja. Umetnica je namreč dela na razstavi ustvarila s hibridnim gelom, s to tehniko pa deluje že nekaj let. Sama pravi, da ustvarja popolnoma intuitivno in na tak način tudi izbira barve, ki jih bo uporabila. V uvodnem nagovoru je obiskovalcem zaželela, da naj vsakega posameznika nagovori tisti del slike, ki ga najbolj rabi. V vsakem naj se prebudijo čustva, ki so njegova lastna in se povezujejo z deli na stenah.

Ob odprtju razstave je bil velik poudarek na zvoku, saj je zvočna ustvarjalka Alja Petric razstavi dodala posebno noto s primarnimi glasbili. Glasbenica je, poleg lastnega glasu, uporabila še gong, tibetanske in kristalne posode ter nekaj drugih glasbil. S tem je obiskovalce uvedla v umetničin svet intuitivnega ustvarjanja.

Razstava bo v prostorih knjižnice na ogled do 26. aprila.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija