https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Jure Lang kandidat Liste Marjana Šarca

17.04.2018 ob 6:00  

Na sobotnem, 4. Zboru članic in članov stranke Lista Marjana Šarca so izvolili novo vodstvo stranke, potrdili program dela za mandatno obdobje 2018–2022, stranka pa je predstavila tudi kandidatke in kandidate za volitve v Državni zbor Republike Slovenije. 

Marjan Šarec ostaja predsednik stranke LMŠ, za podpredsednika sta bila izvoljena Jerca Korče in Igor Žavbi.

Šarec je v svojem govoru poudaril, da se skupaj s članicami in člani, kandidatkami in kandidati zaveda, da delo ne bo lahko, saj se v stranki zavedajo, da imajo ljudje dovolj predvolilnih obljub, na koncu pa kup nerešenih težav in zapravljenega davkoplačevalskega denarja.

Foto: strankalms.si

Med pomurskimi kandidati Liste Marjana Šarca tudi Jure Lang iz Murske Sobote

Na listi kandidatov najdemo Andreja Rusa s Cvena, omenjen pa je tudi Nino Žitek iz Ljutomera. Mihela Baumgartner iz Lendave bo verjetno kandidirala na lendavskem okraju. Med kandidati sta tudi Urška Mauko Tuš iz Gornje Radgone in Miroslav Rožman iz Negove.

Stranka Lista Marjana Šarca bo uradno predstavila svoje kandidate (tudi glede na volilne enote in okraje) za tem, ko bo Izvršni odbor stranke Lista Marjana Šarca potrdil kandidatne liste.


Kandidat stranke Lista Marjana Šarca Jure Lang o razlogih za kandidaturo

Za izjavo glede kandidature na Listi Marjana Šarca smo prosili Jureta Langa iz Murske Sobote, ki nam je na vprašanje o razlogih za kandidaturo in zakaj ravno Lista Marjana Šarca povedal:" Čeprav bo lahko predstavitev stranke LMŠ doslej nepoznanih kandidatov za poslance, kot je tudi moja kandidatura, pospremljena z očitki o politični neizkušenosti, sem mnenja, da slovenski prostor potrebuje tudi posameznike, neobremenjene s konvencionalnimi političnimi ukrepi in usmeritvami. Le tako lahko stopimo na pot, drugačno od ponavljajočih se štiriletnih ciklusov abstinenc politične vehemence in sodelovanja. Zaupanje, da lahko posamezniki vseh starosti in strok z lastnim kritičnim mišljenjem izven ustaljenih okvirjev politično-ideološko obarvanih smernic sooblikujejo prihodnost države, je le en izmed mnogih razlogov, ki delajo Listo Marjana Šarca edinstveno. Neposredna in iskrena retorika stranke pa me je skupaj z distanciranjem od irelevantnih zdrah na političnem parketu še dodatno prepričala za kandidaturo pod njihovim okriljem. Večja integracija posameznikov v skupnost, kot tudi hkratno razvijanje individualnih potencialov, je ena izmed poglavitnih smernic programa LMŠ. Le na taki osnovni se lahko gradijo splošni cilji, kot sta gospodarska rast in javna blaginja. Vendar so za dosego rezultatov potrebni tudi specifično določeni ukrepi. Večji zagon slovenskega gospodarstva bi začetno vzpodbudili s poenostavitvijo in zmanjšanjem obsega birokratskega sistema, ki je nemalokrat sam sebi namen. Skrajšanje in pospešitev administrativnih postopkov, ki zadevajo tako poslovno kot osebno področje posameznika, bo doseženo z večjo avtomatizacijo javne uprave, s čimer se bo slednji tudi dvignila učinkovitost. Zaupanje v sistem sodstva, javnih financ in politike bomo povrnili z nadgradnjo večje transparentnosti pri odločitvah, povečanju odgovornosti posameznikov ter končno večjemu vključevanju državljanov pri soodločanju. Boljši socialni status najbolj ogroženih bomo dosegli z dvigom minimalne plače in pokojnin, ki zaradi nespretnih ukrepov zaostajajo za ekonomsko rastjo države. S stimulacijami in investicijami v infrastrukturo ter RRD bomo Slovenijo postavili na vrh inovativnih in digitalno razvojno naravnanih držav ter s pomočjo perspektivnih projektov s področja 4. industrijske revolucije povečali visokotehnološki izvoz in postali ne le konkurenčni temveč vodilni akter v regiji."

Seveda nas je zanimalo tudi s katero točko strankarskega programa lahko prepriča volivce, da glasujejo zanj in kaj konkretnega bi morebitna zmaga LMŠ na volitvah doprinesla Pomurju?

"Čeprav smo Slovenci enotna skupnost, se mnogokrat zdi, da smo Prekmurci odrezani od pozitivnih učinkov gospodarske konjunkture, ki jo Slovenija doživlja zadnja leta. Navkljub vzpodbudnim ukrepom se še zmeraj soočamo s socialnimi problemi, kot sta visoka brezposelnost in revščina. Tako bi se v primeru morebitne zmage zavzemal za izbiro Pomurske regije kot primernega kandidata za pilotni projekt uvedbe univerzalnega temeljnega dohodka, ki bi izboljšal socialni status prejemnikov ter posredno zagnal lokalno gospodarstvo. Ker bodo zaradi procesa avtomatizacije in digitalizacije ogrožena mnoga delovna mesta, je za Prekmurje ključnega pomena vzpodbujanje preusmeritve lokalnega gospodarstva v terciarni in kvartarni sektor. Za dosego slednjega bo v regiji potrebno več izobraževalnih programov terciarne stopnje, ki ustrezajo sedanjim kadrovskim potrebam (npr. medicina) oziroma bodo predstavljali področja prihodnosti (npr. informatika). Trajnostni razvoj regije bo v kombinaciji s posodobitvijo prometne infrastrukture Pomurju služil za nadaljnji razvoj zdraviliškega in športnega turizma, privlačno okolje in demografska struktura pa bosta prav tako tvorila primerne pogoje za izgradnjo potrebnih rehabilitacijskih centrov in domov za starejše."

 

    Fotogalerija