https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Nogometaši so se z odigrano tekmo spomnili pokojnega soigralca

Gornja Radgona, 16.4.2018  

Nogometaši ŠNK Gornja Radgona so se ob prvi obletnici nenadne smrti Vikija Lipiča na nogometnem igrišču, spomnili na nekdanjega soigralca z odigrano prijateljsko nogometno tekmo.


V petek, 13. aprila 2018, je minilo žalostno leto, odkar je na nogometnem igrišču ŠNK Radgona prenehalo biti srce dolgoletnega radgonskega nogometaša Viktorja Lipiča – Vikija. Spomnimo, pokojni nogometaš je imel tisti dan z radgonskimi nogometnimi veterani, običajen petkov trening, katerega pa žal ni končal, saj mu je postalo slabo. Nekaj minut pozneje je tudi umrl, dobre tri mesece pred svojim Abrahamom. Prijatelji nogometaši so ob prvi obletnici Vikijeve smrti obiskali njegov prezgodnji grob na radgonskem pokopališču in se tako poklonili nekdanjemu soigralcu.

 

Soigralcu v spomin odigrali prijateljsko nogometno tekmo

Nato so nogometaši na radgonskem nogometnem stadionu, ŠRC Trate, kjer je Viki umrl, odigrali še prijateljsko spominsko tekmo. Več kot 30 nekdanjih nogometašev, ki so nekoč igrali skupaj, so se razdelili med modre in bele igralce. Na koncu so slavili tisti, ki so bili v belih majicah, a rezultat ni bil najbolj pomemben. Najmlajši član ekipe je bil 30-letni Marko Šmelc, najstarejši pa član ekipe modrih, četrt stoletja starejši, Janez Lovrec.

Rezultat tekme: Modri – Beli 2:6 (0:2)            Sodnik: Branko Kocbek

Strelci: Simon Kreft in Mitja Rous za modre, ter Goran Logar (3), Emil Horvat, Nenad Dolgov in Tomi Vrbnjak (po 1) za bele.

Modri: Simon Ketiš, Marko Hari, Željko Gaševič, Janez Lovrec, Martin Rihtarič, Sebastjan Košar, Bojan Potisk, Rudi Hajdinjak, Marko Peterka, Mitja Rous, Danilo Matjašec (Roman Kaučič, Simon Kreft, Bojan Erlih, Bojan Gjergek, Darko Fekonja).

Beli: Matjaž Husar, Tomi Vrbnjak, Simon Štrakl, Nešo Vukotič, Mitja Žnidarič, Vlado Mauko, Darjan Slavic, Marko Šmelc, Goran Logar, Nenad Dolgov, Emil Horvat (Mitja Satler, Robi Pintarič, Renato Hvalec, Bojan Belna, Milan Kozar, Marko Mastinšek).

Spominsko nogometno tekmo bodo odigrali vsako leto

Nogometni veterani ŠNK Gornja Radgona so se tako z odigrano nogometno tekmo spomnili in poklonili svojemu nogometnemu soigralcu in prijatelju, ki je umrl pred očmi mnogih izmed njih. Po odigrani tekmi pa so soigralci med druženjem dogovorili, da bodo podobno spominsko nogometno tekmo odigrali vsako leto.

Foto: O.B.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.