https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenija z največ avtomobili na prebivalca v regiji

22.04.2018 ob 11:00  

Na nedavni avtomobilski konferenci v Nišu v Srbiji so predstavili poročilo, ki kaže, da je jugovzhodna Evropa eden najhitreje rastočih avtomobilskih trgov v Evropi. 


Glede na število avtomobilov na prebivalca v regiji sta pri vrhu državi Slovenija in Bolgarija, poročilo pa med drugim še navaja zanimivost, da je največ avtomobilov, več kot polovica vseh v regiji, proizvedenih v Romuniji. Proizvodnja avtomobilov v regiji JV Evrope se je lani povečala za 14 odstotkov, medtem je za primerjavo, rast proizvodnje v Evropi znašala le 3,7 odstotkov in 1,9 odstotkov na svetovni ravni.

Rast prodaje osebnih avtomobilov leta 2017 za 9,1 odstotka

Podatki o prodaji osebnih vozil leta 2017 v regiji kažejo na povečanje za 9,1 odstotka, v primerjavi z evropskim povprečjem, kjer je rast znašala 3,1 odstotka in 2,4 odstotka na svetovni ravni. Rast prodaje avtomobilov so sicer zabeležili v vseh državah v regiji JV Evrope, razen v Makedoniji.

Velik potencial za rast avtomobilskega trga v regiji JV Evropa

Regija JV Evrope ima še velik potencial za rast prodaje avtomobilov, saj imajo prebivalci te regije povprečno manj avtomobilov od evropskega povprečja. V Sloveniji so po podatkih Eurostata lani našteli 531 avtomobilov na 1000 prebivalcev, v Bolgariji pa 441 avtomobilov na 1000 prebivalcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.