https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Lepa predstava in zaslužena visoka zmaga ŽNK TELEMACH GMT Beltinci

Murska Sobota, 24.4.2018  

V nedeljo, 22. aprila, je bil odigran 16. krog SŽNL med ekipama ŽNK TELEMACH GMT Beltinci in ŽNK Cerklje. Pomurke so devetkrat napolnile mrežo Cerkelj. 


ŽNK TELEMACH GMT BELTINCI - ŽNK CERKLJE 9:0 (4:0)

(Kolbl 13. min, Kolbl 17. min, Prša 35. min, Zajmi 38. min, Zajmi 61. min, Zajmi 62. min, Zajmi 65. min, Kolbl 69. min, Makovec 80. min)

 

TELEMACH GMT Beltinci: Nemet, N. Nemec (od 75. minute Sok), Rozmarič, Šiftar (od 63. minute Vidovič), Prša, Česnik, Makovec, Zajmi, Kolbl, Šoronda (od 46. minute Žolek), T. Nemec. Trenerka: Nuša Ladinek.

V uvodni minuti je po predložku Anje Prša poizkušala Tjaša Nemec, ki pa je streljala mimo bližnje vratnice, že nekaj sekund kasneje pa je udarila Luana Zajmi, a je bila Lara Rozman prvič na mestu. V šesti minuti je Zajmijeva poskušala še drugič, po prodoru in podaji Špele Kolbl pa je streljala mimo desne vratnice. Gorenjski zid je bil prebit v 13. minuti. Špela Kolbl je spretno preigravala na robu kazenskega prostora, nato pa natančno zaključila za zasluženo vodstvo gostiteljic. Najboljša strelka prvenstva je bila drugič natančna štiri minute kasneje, ko sta akcijo pričeli Maruša Česnik in Luana Zajmi, zaključno podajo je prispevala Larissa Šoronda, Kolblova pa je z levico pomerila v spodnji desni kot gorenjskih vrat. Sledilo je nekaj udarcev iz razdalje. Dvakrat je sprožila Maruša Česnik, a je bila Lara Rozman obakrat na mestu, izkazala pa se je tudi v 23. minuti, ko je poskus Kolblove preusmerila v kot. Domača ofenziva se je nadaljevala tudi v drugi polovici polčasa. Tjaša Nemec je najprej zaposlila Špelo Kolbl, ki pa je žogo poslala mimo gola, v 28. minuti pa je poizkušala še sama, a iz leve strani kazenskega prostora streljala preko vrat. Nalet ni pojenjal, tri minute kasneje je Anja Prša streljala v bližnji kot, a je vnovič dobro posredovala Rozmanova. Mlada vratarka Cerkelj pa je bila nemočna v 35. minuti. Larissa Šoronda je z globinsko podajo v ogenj poslala Anjo Prša, kapetanka Pomurja pa je natančno zaključila v daljši kot. Poseben trenutek je sledil v 37. minuti, ko se je članskega prvenca razveselila Luana Zajmi. Dolgoletna članica kluba je najprej udarila z levico, a je okroglo usnje končalo v bloku, natančnejši pa je bil poskus z desnico. Pomurke so na odmor odšel s prednostjo štiri zadetkov, višje vodstvo pa je preprečila Rozmanova, ki je dobro posredovala tudi v 40. minuti, po strelu Anje Prša.

Še zadetek več je ponudil drugi polčas, ko je Nuša Ladinek priložnost ponudila tudi Viti Žolek, Evi Vidovič in Ines Sok. Kot prva je v nadaljevanju zapretila Sara Makovec, ki je z desne strani merila ob bližnji vratnici, Rozmanova pa se še enkrat ni pustila premagati. V 54. minuti je Luana Zajmi z dobrih 17 metrov, sprožila mimo desne vratnice, nato pa je sledilo nekaj slabših minut. Gorenjke so izkoristile padec domače osredotočenosti ter zapretile preko Mance Jamnik in Mance Smolnikar. Prva je streljala preko vrat, poskus druge pa je najprej končal v nogah Špele Rozmarič, nato pa je žogo ukrotila Sara Nemet. Goste je prebudila tudi domača zasedba, med 61. in 65. minuti pa je trikrat zapored zadela Luana Zajmi. V prvi akciji je veliko dela postorila Vita Žolek, ki je podala z leve strani kazenskega prostora, Zajmijeva pa se je dobro znašla pred golom in zadela za vodstvo s 5:0. Akciji za šesti in sedmi gol sta bili močno podobni, v vlogi asistentke pa se je obakrat znašla Špela Kolbl, ki je s povratno podajo pred golom našla Zajmijevo, ki je članski prvenec nadgradila s še tremi zadetki v drugem polčasu. Že nekaj sekund zatem je po predložku Tjaše Nemec z glavo poskušala Vita Žolek, ki pa se je bolje znašla v vlogi asistenke, saj je 70. minuti zaposlila tudi Špelo Kolbl, ki se je tako prav tako veselila trojčka zadetkov. Priložnosti tudi v nadaljevanju ni manjkalo. Po prodoru Tjaše Nemec je Sara Makovec za las zgrešila desno vratnico, po prodoru in strelu Špele Kolbl pa je novo obrambo vknjižila Lara Rozman. Sledil je še udarec Tjaše Nemec, v 80. minuti pa se je veselila tudi Sara Makovec. Ofenzivna vezistka, ki je pred dnevi vstopila v svet polnoletnih, je s prsmi mojstrsko sprejela lepo podajo Kolblove in brez težav zadela za končnih 9:0. Ob koncu tekme je še dvakrat pretila Špela Kolbl a se rezultat ni več spremenil.

»Dobro smo začele. Upoštevale smo navodila trenerke Nuše in hitro zadele, kar je proti ekipam z zaprto postavitvijo najtežje. Po hitrem golu se je igra odprla, čeprav sem pričakovala še nekoliko težjo preizkušnjo. Tudi nasprotnice so se po prejetem golu malce odprle in uspelo nam je. Odigrale smo dobro tekmo, igrale smo v globino in znale prenesti žogo. To smo izkoristili in to nam je prineslo zmago,« je po visoki zmagi dejala osrednja junakinja domačega moštva Luana Zajmi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.