https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Rokometaši Mokerca premagali ekipo Pomurja

Murska Sobota, 23.4.2018  

V derbiju kroga so rokometaši Mokerca premagali ekipo Pomurja z rezultatom 33:29, kljub temu, da so gostje ob polčasu vodili 15:16. To je bila druga najtesnejša zmaga rokomerašev iz Iga.

Bolje so začeli gostje iz Murske Sobote, ki so povedli z 0:2, vendar so v 5. minuti domači že vodili 3:2. Do rezultata 5:5 v 10. minuti je bila tekma iznečana, ko so domači v treh minutah dosegli prav toliko zadetkov, gostje pa so v tem času ostali brez zadetka in domači so povedli z rezultatom 8:5. Domači so držali manjšo prednost, vendar so gostje zaostanek najprej znižali in 4 minute pred koncem prvega polčasa rezultat izenačili na 14 in kasneje še povedli 14:15. Končni izid prvega polčasa je bil 15:16 za Pomurje. Prvih 11 minut drugega polčasa je bilo izenačeno do rezulata 19:19, ko so domači ponovno naredili delni izid 3:0 in v 44. minuti povedli z rezultatom 22:19. Svojo prednost so domači najprej povišali na +4 (25:21) in v 52. minuti še na +6 (29:23). Gostje so s tvegano obrambo 4:2 poiskusili izid spreobrniti in so najprej znižali na 30:26 v 55. minuti. Domači so odgovorili z dvema zaporednima zadetkoma in dve minuti pred koncem povedli z 32:26. Do konca tekme so Prekmurci uspeli znižati izid na končnih 33:29. Rokometaši Mokerca so morali za domačo zmago in potrditev naslova prvaka precej potruditi. Rokometaši Pomurja pa so s porazom zapravili priložnost, da bi o svoji usodi odločali sami. Sedaj morajo, poleg svojih dveh zmag, čakati še na spodrsljaj Ajdovščine (Metlika in Cerklje Radovljica), ki je kljub temu, da so v tem krogu prosti, obdržala prednost dveh točk.

ŠD Mokerc-Ig: Žagar Ža. 8, Tabakovič 7 (4), Hostnik 6, Gorišek 3, Leš 3, Maričič 2, Cimerman 2, Legen 1, Virant, Glavan, Žagar, Javoršek, Cimperman, Ambrož, Žagar Ži.

Trener: Luka Volk

7-⁠metrovke: 4/⁠4

Izključitve: 12 min

RK Pomurje: Belec 1, Černela Dor.,  Kozelj M. 12 (8), Hedl Jer. 6, Hameršak 3, Gregorec 3, Žižek Cvetko 2, Kozelj V. 2, Štumpf, Pintarič, Šavel, Kocan, Černela Dom., Vajda Ornik

Trener: Alan Potočnjak

7-⁠metrovke: 8/⁠9

Izključitve: 12 min

Rokometaše Pomurja čaka v soboto 28.4.2018 zadnja domača tekma v tej sezoni. Tekma proti RK Moškanjci-Gorišnico, ki je tem krogu premagala Alples Železnike, ki se je s tem porazom tudi teoretično poslovil od morebitnega napredovanja, bo ob 20:00.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.