https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Samo še tri dni časa za oddajo ugovora

 

Finančna uprava RS je takoj po velikonočnih praznikih zavezancem po pošti na dom poslala prvi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2017. V svoje poštne nabiralnike je izračun prejelo približno milijon zavezancev, izračuni za preostale zavezance pa bodo poslani konec maja.

"Do vključno 30. aprila 2018 imajo zavezanci, ki so na začetku aprila na dom po navadni pošti prejeli informativne izračune dohodnine, čas, da vložijo ugovor, če ugotovijo, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena," opozarjajo pri Finančni upravi.

Ugovor vložite na naslov, ki je naveden v informativnem izračunu dohodnine (v pouku o pravnem sredstvu), preko e-Davkov ali na obrazcu na FU, kjer imate prebivališče.

V kolikor se zavezanci z informativnim izračunom strinjajo, torej ocenijo, da je dejansko stanje takšno, kot je navedeno na informativnem izračunu dohodnine, jim ni treba storiti ničesar, ker bo informativni izračun v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba.

Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 30. maj 2018, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana 28. maja 2018.

Na Fursu običajno dohodnino najprej izračunajo za tiste, ki ne uveljavljajo olajšave za vzdrževane družinske člane ter nimajo dohodkov od opravljanja dejavnosti ali katastrskega dohodka. Tisti zavezanci, ki pa do 15. junija izračuna ne bodo prejeli, bodo morali napoved najpozneje do konca julija vložiti sami, navaja zurnal24.si.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.