https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odločitev je padla, zvišanje socialne pomoči ostaja

26.04.2018 ob 12:30  

Na včerajšnji izredni seji je Državni svet obravnaval predlog veta na novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih. Predlagatelji menijo, da morajo biti socialnovarstveni prejemki tako visoki, da omogočajo človeku dostojno življenje, a se zavzemajo za celovito urejanje omenjenega področja. Veto ni bil izglasovan.

 

Državni svet je na izredni seji odločal o odložilnem vetu na zakon, ki zvišuje znesek minimalnega osebnega dohodka z veljavnih 297 evrov na 385 evrov mesečno v letu 2018 oziroma na 331 evrov od leta 2019. Pod zahtevo za sklic izredne seje je podpisanih 11 svetnikov, prvi med njimi je Igor Velov, ki je bil v državni svet izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov.

Predlagatelji so v obrazložitvi zapisali: "Nikakor nismo za reševanje omenjenega področja parcialno, brez ustreznega dialoga z vsemi socialnimi partnerji, v naglici in v škodo drugih proračunskih porabnikov ter brez tehtnega premisleka, dogovora ali obrazložitve."

Po vladnem predlogu novele bi se znesek minimalnega dohodka oz. denarne socialne pomoči z junijem zvišal z veljavnih 297 na 331 evrov. Levica pa je v DZ uspela z dopolnilom k vladnemu predlogu novele, po katerem bi znesek od začetka junija do konca leta znašal 385 evrov. V Levici so tako že pred uradnim sklicem seje DS pozvali k ohranitvi novele.

Če bi bil veto izglasovan, bi moral DZ ponovno odločati o predlogu novele, ki je bila prejšnji teden izglasovana s 33 glasovi za in 22 proti. Ob ponovnem glasovanju pa bi bilo za potrditev novele potrebnih najmanj 46 glasov.

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2018 ob 14:50 UTD gost

      Levica in SMC imajo glasove naše družine. VIVA sociala !!!!!!! Naslednji korak je UTD !

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2018 ob 15:22 gost

      evo spet ga naši meli velke podpore ciganska država vsi na socijalo jebeš zaposlitev za minimalca država je nepravična za delavce

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2018 ob 15:58 Tinka11 gost

      Gost niso problem socialne podpore ,ampak premale plače! Plačo ti daje delodajalec ,zato se njemu upri ,če se upaš. Itak da ne,ker si močan samo za računalnikom, kjer si anonimen!

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2018 ob 16:23 ŠPRICER-BLUZ gost

      Tak je tudi prav, ka naj revni brezposelni in drugače revni vsaj malo uživajo čez poletje , ka si lejko spijejo par špricerof več ali pa pokadijo nekaj škatul cigaretov več, pejnez od socialnih itak ostane v Prekmurji pa do od tega imeli še drujgi koristi. Vij ka pa delate na minimalci, van so nej krijvi za male plače socialni, kvečjemi je tou vam pomoč , ka do podjetniki menje na vas pritiskali in van grozili s tistin staren rekon-LEJKO IDEŠ ČE TI KAJ NE PAŠE, VEJ STO DRUGIH NA TVOJE DELOVNO MESTO ČAKA- Trbej iti kraj od šanka , pa se prek sindikata ali drugače organizirati in izboriti za večje plače na pravon mesti. VSI V SLOVENIJI SO ZA SVOJE PLAČE ŽE ŠTRAJKALI , SAMO DELAVCI Z NAJNIŽJIMI PLAČAMI NEJ ?????????? SAMO OD SEBEJ NIKA NE PRIDE!!!!!

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2018 ob 19:45 gost

      špricer -bluz, točno tak, mogoče do delodajalci malo premišljevali o najnižjih plačah, doma pa tüdi nikaj ne falij, či malu več drmnemo. Ve smu pa mij tüdi lidgi, oštarjaši pa fajn zaslužijo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.04.2018 ob 23:10 bilice gost

      točno tak kak je špricer bluz pravo. eni so faušni ka nešče dobi 300 + ka lejko živi. sami pa nimajo đajc ka bi štrajkali za vekše plače.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.04.2018 ob 8:23 gost

      Ce je denar za tes6 in bancne luknje, je 500 eurov se premalo za socialno pomoc! V podjetjih pa naj sindikati porihtajo place, saj zato delavci placujejo clanarine! Ce niso pa sposobni, pa naj vrnejo clanarino delavcem in vse skupaj razpustijo!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      27.04.2018 ob 9:21 Gost1 gost

      Tü se zdaj jebete za 34 €...In kao da socialko dobijo samo cigani..kak mi je znano mladi 90% delajo..ka je med necigani nej gli tak...ka se pa tiče minimalca ste pa sami krivi...na ceste,pa nej 100 ali 1000...vsi!!!!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      27.04.2018 ob 13:51 gost

      podpora je premala najman bi mogla 500€ in to bilo nekak realno za nedelo

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      27.04.2018 ob 16:06 goska gost

      slovenija je postala pravicna drzava ne ciganska zdaj vidite kak je brez dela kdaj te nihce noce ziveti pa moras saj to so le ostanki ki delijo med boge saj bogati so se tako ali tako napolnili zepe vsak naj bar ima da svoje druzine nahranijo hvala lepa

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      27.04.2018 ob 20:23 gost

      Kdaj se bo pa ta SLOVENIJA pobrigala za ljudi starosti 48 - 55 let, ki so brez službe in nič od nikoder ne dobijo, ker jim hišni buđet od moževih penzij ali plač (780 EUR) in obratno to ne omogoča, pa imajo čez 30 let delovne dobe. Nobena stranka si ne upa dregnit V TO BREZNO, državo pa boli kurac za te ljudi.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.04.2018 ob 8:15 gost

      Dati vsem ljudem, ki so brezposelni, pa tistim, ki jih država drka, še več, da ne bo tako, kot je izjavil minister za gospodarstvo, mijslin ka Počivavšek al kak ži, što ne dela naj ne jej. Kak ga nej sran posranca debelega, ka pa vrajžu mater on dela. Da lahko politik to izjavi, mu pa res malo v glavi treba stvari poriktat, od sramu bi se moral pogrezniti v zemljo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.