https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Policijska uprava Murska Sobota prejela državno priznanje in evropsko pohvalo

Murska Sobota, 25.04.2018 ob 12:30  

Vodstvo Policijske uprave Murska Sobota se zaveda pomena varnosti in zdravja svojih zaposlenih skozi celotno starostno obdobje, zato so v letu 2015 začeli izvajati projekt Promocije zdravja na delovnem mestu, s ciljem izboljšati delovno in bivalno okolje zaposlenih ter s tem spodbuditi zdravo staranje. V sklopu projekta je Policijska uprava prejela državno priznanje za primer najboljše prakse med negospodarskimi in gospodarskimi družbami v Sloveniji s področja varnosti in zdravja pri delu za leto 2016 in 2017 in evropsko pohvalo  »Zdravo delovno okolje 2016 - 2017«.  Na evropski natečaj je prispelo 42 vlog iz 23 evropskih držav.


Državni sekretar Peter Pogačar je ob Svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu, ki je 28. aprila, na novinarski konferenci predstavil novo Resolucijo o nacionalnem programu varnosti in zdravja pri delu 2018-2027 ter napovedal izvajanje evropske kampanje ˝Varno ravnajmo z nevarnimi kemičnimi snovmi za zdrava delovna mesta,˝ pod okriljem katere bosta potekali evropsko in nacionalno tekmovanje ˝Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2018-2019.˝ Evropsko in nacionalno tekmovanje je predstavila inšpektorica za delo mag. Lidija Korat, predsednica komisije za ocenjevanje kandidatov za priznanje. K sodelovanju je povabila vse organizacije, ki so razvile primere inovativnega in učinkovitega upravljanja varnosti ter zdravja pri delu na področju ravnanja z nevarnimi snovmi. 

Na novinarski konferenci so predstavili tudi primer dobre prakse ˝Promocije zdravja na delovnem mestu - Zdrava delovna mesta za vse generacije,˝ ki ga je razvila Policijska postaja Murska Sobota. Primera dobrih praks sta predstavila Damir Ivančić, mag., direktor Policijske uprave Murska Sobota in mag. Leon Vedenik, vodja projekta, Policijska uprava Murska Sobota. Za primer dobre prakse pa je Policijska uprava Murska Sobota prejela nacionalno priznanje ˝Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2016-2017˝ ter evropsko pohvalo ˝Zdravo delovno okolje 2016-2017.˝

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.04.2018 ob 15:45 gost

      Dobra predstava za javnost. Mi zaposleni drugače gledamo na ta medijski spin. Ko v trgovini kupiš najlepšo jabolko in pozneje ugotoviš, da je znotraj gnila jabolka.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.