https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Turniški osnovnošolci prejeli posodice za odpadno olje in razglednice

Murska Sobota, 27.04.2018 ob 10:00  

Pred kratkim je podjetje Saubermacher-Komunala d. o. o. učencem Osnovne šole Turnišče razdelilo 53 posodic za zbiranje odpadnega jedilnega olja, od občine Turnišče pa so osnovnošolci prejeli več kot 40.000 razglednic. 


Novembra 2017 je podjetje Saubermacher-Komunala d. o. o. pri trgovini Jager namestilo ulični zbiralnik za zbiranje jedilnega odpadnega olja iz gospodinjstev. Odpadno jedilno olje in masti je namreč prepovedano mešati z drugimi odpadki ali jih odlagati skupaj z mešanimi komunalnimi odpadki. Prav tako jih ne smemo odvajati v kanalizacijo, greznice, male komunalne čistilne naprave ali neposredno izpuščati v vode in tla. Odpadnega jedilnega olja tudi ne smemo mešati z biološko razgradljivimi odpadki, ki so namenjeni kompostiranju. Z željo osveščanja čim širšega kroga ljudi, so se v podjetju Saubermacher-Komunala d. o. o. odločili, da učencem v drugem in tretjem razredu Osnovne šole Turnišče razdelijo 53 posodic za zbiranje odpadnega jedilnega olja v gospodinjstvih in jih tako izbrali za ambasadorje čistega okolja.

Dogodek sta zaokrožila županja občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver in direktor podjetja Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o. Drago Dervarič s simboličnim zlitjem jedilnega olja v ulični zbiralnik. Skupaj ugotavljata, da se občani uličnega zbiralnika že poslužujejo, saj se zbrane količine odpadnega jedilnega olja v samem zbiralniku iz meseca v mesec povečujejo.

Na občini Turnišče so za tamkajšnjo osnovno šolo pripravili več kot 40.000 razglednic, ki niso več aktualne za turistično promoviranje občine. Županja je sedmim oddelkom na šoli razdelila po 200 razglednic in priložila za vsakega učenca tudi po dve znamki. Razglednice so bile razdeljene z namenom, da se učenci naučijo, kako se napiše in pošlje razglednica. Za razdelitev in uporabo preostanka razglednic bo poskrbela ravnateljica šole Melita Olaj.

Županja mag. Vesna Jerala Zver je ob tem dogodku povedala: »Vse, kar imamo v občini, je naše bogastvo oziroma najdemo njegovo uporabnost. Želim si, da se otroci naučijo klasično pošiljati razglednice sedaj iz občine Turnišče svojim sorodnikom, poleti pa v občino Turnišče svojim prijateljem.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.