https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Klemen Klemen na 16. MIKK-ovem festivalu Delu čast in oblast

Murska Sobota, 29.04.2018 ob 14:00  

Od 25. do 28. aprila 2018 je v MIKK-u v Murski Soboti potekal že tradicionalni festival Delu čast in oblast 2018. V soboto, od 22. ure dalje, sta v MIKK-ovih klubskih prostorih v okviru festivala nastopila Vasko in Klemen Klemen, oba iz Slovenije.

Starosta domačega hiphoperskega opletanja z jezikom in prodajno najuspešnejši slovenski raper, ob prostem času pa trnowski ninja, se je po sušnih dvanajstih letih diskografske tišine na sceno vrnil s svojo tretjo in to kar dvojno studijsko ploščo »S3P«, posneto s kopico gostov, čemur je sledilo tudi nadaljevanje koncertne turneje po rodni grudi, ki je obsegala več kot 50 koncertov.

V odlični raperski formi bo revitaliziran zabaval tako Keš pičke kot Keš tipe, nazdravljal s šnopc ministri, zarapal kakšno na sample od Bajage, se odpravljal okrog na ladji Ohio, predstavil kako iz nabora svojih grozljivih zgodb in širokega arsenala raperskega pripovedništva ter pristal pri materi Ljubezni.

Poln novih in starih barabinskih trnowskih urbanih zgodbic, samoanalitičnih prevpraševanj, refleksij vsakdana, šnopCARskih peripetij, lepih sosed, gusarskih zgodb in ostalih dram iz pestrega življenja največjega Trnowčana današnjega časa, bo v Soboti na odru vihtel mikrofon skupaj s svojim večnim Dj spremljevalcem DJ SSFom.

Njegov povratniški album Klemna predstavlja v življenjski koncertni formi, polnega kondicije in novega elana, ki prepleta nove skladbe s starimi zimzelenčki, ki jih poleg raperjev poznajo še vsi resnejši spremljevalci glasbe v domačiji. Koncertni del je podprt s strani Ministrstva za kulturo preko projekta Alternativna godba.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2018 ob 15:42 besnilo gost

      opice iz Sobote

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.