https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: 14. Pečarovski tek za otvoritev Pomurskega pokala

Pečarovci, 30.4.2018  

V soboto, 28. aprila, je v popoldanskih urah v Pečarovcih potekal že tradicionalen Pečarovski tek in tako napovedal otvoritev sezone tekaških prireditev.

Pomladno sončno vreme in začetek prvomajskih praznikov sta bila dobra razloga, ki so ju številni tudi v Pomurju izkoristili za rekreacijo na prostem. Udeleženci teka so se začeli zbirati pri Vaško-gasilskem domu od 15. ure dalje. Tekaška prireditev je potekala v kategorijah člani in članice, dečki in deklice, baby proga in tek trojk.

Zmagovalec teka pri članih je postal Iztok Fister, najhitrejša pri članicah pa je bila Karin Fister, oba sta tekmovalca KK Tropovci. Dolžina proge za člane je bila 7,1 kilometra, za članice pa 5,8 kilometra. Najhitrejši pri članih Iztok Fister je dosegel čas 20:46, prva pri članicah, Karin Fister pa je progo pretekla s časom 19:51.

Uvrstitve in doseženi časi

Člani:
- Iztok Fister - 20:46
- Tomaž Sraka - 20:50
- Franjo Kolarič - 21:32

Članice:
- Karin Fister - 19:51
- Pavla Forjan

Zmagovalci teka v mlajših kategorijah so bili Sofia Horvat, Noah Šadl, Hana Merica, Rene Bačič, Maj Bačič, Tisa Valec, Lan Kovačec in Zala Valec. 

Organizatorji dogodka, Turistično kulturno in športno društvo Pečarovci, Športna zveza Puconci in Razvojni zavod občine Puconci so tako tekačem omogočili, da so začetek prvomajskih praznikov in sončno pomladno vreme izkoristili za rekreacijo ter druženje.

Naslednja tekaška prireditev za Pomurski pokal bo že 12. maja v Fazaneriji v Murski Soboti.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.