https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes izplačane višje pokojnine

Murska Sobota, 30.04.2018 ob 10:00  

Danes bodo upokojenci prejeli za 1,1 odstotka višje pokojnine. Tako bodo tisti, katerih pokojnina znaša denimo 600 evrov, prejeli 6,6 evra več.

Medtem ko so bile pokojnine februarja usklajene za 2,2 odstotka, je aprilska pokojnina, ki bo izplačana danes, višja še za 1,1 odstotka. Februarska uskladitev je bila redna, kot jo določa sistemski pokojninski zakon, aprilska pa je izredna. Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje bo zanjo na letni ravni namenil 40 milijonov evrov.

Povprečna neto starostna pokojnina je marca znašala 634 evrov, najvišja izplačana pokojnina je bila marca 2740 evrov, najnižja pokojnina pa od 1. aprila znaša malenkost več kot 218 evrov.

Prejemnikov pokojnin iz obveznega zavarovanja, med katerimi so starostne, invalidske, družinske in vdovske, je bilo marca po podatkih pokojninskega zavoda skoraj 617.100. Starostnih upokojencev pa je bilo približno 444.000.

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.