https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometaši Pomurja brez večjih težav premagali Gorišnico

Murska Sobota, 1.5.2018  

Rokometaši Pomurja so v predzadnjem krogu brez večjih težav premagali ekipo Moškanjci Gorišnica z rezultatom 35:25 (15:15).

 RK Pomurje : RD Moškanjci - Gorišnica  35 : 25 (15 : 15)  

RK Pomurje: Boštjan Belec 13 obr., Dorotej Černela 2 obr., Gregor Gregorec 13, Boštjan Žižek Cvetko 9 (1/⁠1 iz 7m), Mitja Kozelj 7 (2/⁠4 iz 7m), Aljaž Hameršak 2, Vasja Kozelj 2, Matej Šavel 1, Jernej Hedl 1, Aleš Pintarič, Domen Černela, Matija Jerič, Kevin Vajda Ornik, Dorian Kocan in Marko Jankovič.

RK Moškanjci Gorišnica: Uroš Mendaš 7 obr., Filip Ranfl 5 obr., Žan Ozmec 6, Blaž Geč 4, Luka Zorli 3, Sašo Korez 3, Nino Bedrač 2, Tilen Forštnarič 2, Mario Letonja 2, Matic Leben 1, Nejc Geč 1 in Nejc Šandor 1.
 

Po izenačenem začetku do 4:4 so gostje dosegli 4 zaporedne zadetke in v 11. minuti povedli z 4:7. Svojo prednost so v 18. minuti še povišali na +4 (7:11). Domačim ni uspevalo praktično nič. Gostje so skoraj iz vsakega napada dosegli zadetek, saj je obramba, z obema vratarjema na čelu, delovala slabo. Domači so žele v zadnji tretji strnili vrste v obrambi in 3 minute do konca ponovno izenačili na 14. Končni izid polčasa je bil 15:15.

Drugi polčas so domači stopili na plin, ob odlični obrambi se je razbranil tudi Belec. V prvih 4. minutah so domači dosegli prav toliko zadetkov in povedli z 19:15. Po nekaj minutah izenačene igre so domači najprej povedli za 5 (41. minuta 24:19) in v 47. minuti še za 6 (26:10). Gostje so najprej znižali na 26:22, ko je med 49. in 58. minuto sledila serija osmih zadetkov rokometašev Pomurja. V napadu sta bila tokrat nezaustavljiva Gregorec (samo v drugem polčasu je zadel 9-krat) in Žiže-Cvetko, ki je v drugem polčasu zadel 6-krat. Do konca tekme so gostje le uspeli nekoliko omiliti poraz. Končni izid 35:25 za domače.

Tako rokometašem Pomurja ostaja upanje, da se z zmago v zadnjem krogu in ob presenečenju Cerkelj Radovljice v Ajdovščini veselijo napredovanja.

Rokometaši Pomurja v zadnjem krogu v soboto, 5. maja 2018, gostujejo v Logatcu pri Kronosu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.