https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

FOTO: Svetniki Občine Črenšovci na izredni seji obsodili arogantno obnašanje župana

10.05.2018 ob 6:00  

V torek, 8. maja 2018, je v Črenšovcih potekala 1. izredna seja Občinskega sveta Občine Črenšovci. Skupina 14 svetnikov je namreč 16. aprila 2018 v skladu s 1. odstavkom 32. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Črenšovci zahtevala sklic izredne seje, in sicer zaradi grobih kršitev Statuta Občine Črenšovci in Poslovnika Občinskega sveta Občine Črenšovci s strani župana Antona Törnarja. Ker župan zahteve predlagateljev ni upošteval, so izredno sejo v skladu s 4. odstavkom 32. člena poslovnika sklicali sami.

 

Glavni razlog, da so svetniki sklicali omenjeno sejo je obravnava kršitev Statuta Občine Črenšovci in Poslovnika Občinskega sveta Občine Črenšovci s strani župana Antona Törnarja ter njegov aroganten in žaljiv odnos do Nadzornega odbora Občine Črenšovci. Svetnike je do te zahteve za sklic izredne seje pripeljal dopis, ki so ga prejeli s strani predsednice Nadzornega odbora (NO), v katerem je bilo navedenih kar nekaj dejstev, ki so svetnike spodbudile do tega, da takšno ravnanje ter kršitve statuta in poslovnika obsodijo.

Po kratkih uvodnih besedah je predsednica NO, Sandra Ribarič, svetnike in župana seznanila z dogajanjem, ki se je odvijalo na seji nadzornega odbora 9. aprila. Članice nadzornega odbora so tega dne opravljale nadzorni pregled zaključnega računa Občine Črenšovci. Na sejo sta bila z vabilom vabljena tudi g. župan in računovodkinja, saj je bilo na eni izmed predhodnih sej Občinskega sveta izpostavljeno, da naj bi se župana vabilo na seje nadzornega odbora, kljub temu, da njegova udeležba ni obvezna, razen, če se ga vabi z vabilom. Predsednica odbora je župana prosila za pojasnila glede nabave filtrirne naprave in izgradnje pločnika v Trnju. Sledilo je arogantno obnašanje gospoda župana, češ naj si same poiščejo vso dokumentacijo. Predsednica NO je še ponovila to, kar je že navedla v dopisu in kar sta na torkovi seji nato potrdili tudi obe članici NO, da jih je župan na seji NO 9. aprila žalil in zmerjal z vajenkami, kričal, preklinjal in vmes tudi močno udaril po mizi.

 

 

»Če sem izrekel kakšno žaljivo besedo, se opravičujem." je po koncu podaje poročila o dogajanju na seji povedal župan. »Opravičil sem se že na redni seji, in to drži. Okrog vsebine teksta, nimam kaj dodati, niti se ne mislim prati, ali vlečti ven,« je še povedal.
 

 

Svetniki in svetnice so ostro obsodile županov žaljiv in aroganten odnos do članic Nadzornega odbora. V nadaljevanju seje so izpostavili tudi kršitve statuta in poslovnika, ki pa so še veliko bolj zaskrbljujoče. Kot ugotavlja 14 od 15 svetnikov, župan ne spoštuje členov, ki so zapisani v najpomembnejših občinskih dokumentih. Na te kršitve so svetniki opozorili tudi na zadnji redni seji občinskega sveta glede zaključnega računa. Več o tem si lahko preberete tukaj.

 

 
Takšnih primerov naj bi po trditvah svetnikov bilo veliko več. Svetnike med drugim moti in boli tudi, da župan njihovih predlogov ne uvršča na seje, kot bi moral v skladu s poslovnikom. Po mnenju svetnika NSi Mihe Horvata bi svetniki in župan skupaj morali sodelovati za dobrobit občine in življenja občank in občanov, ampak ker župan predlogov svetnikov ne uvršča na seje, imajo svetniki občutek, da župan s tem na nek način ovira razvoj občine.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2018 ob 6:55 Trta gost

      Takšnih arogantnežev je v naši bližini kar nekaj. Na srečo se bližajo volitve.

      18 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.05.2018 ob 10:37 gost

      Drugič se naj ven meče, gda ga cigani napadnejo, te pa je nej močen pa se niti branit ne zna, nad ženskami je lahko vsak močen pa silak.

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.05.2018 ob 10:44 Učitelj gost

      Ja ,prej so (Ko so imeli korist) županu ploskali,sedaj pa po njem udarjajo,žalostno(Politično strankarski interesi)pa je župan vedno zagovarjal,da pri njih ne delujejo strankarski interesi,ampak so kot družina..Bo potrebno it in prostor mladim prepustit (stem pa poslovne prijatlje na cedilu pustit,ATRIJ;NOGRAD itd.

      16 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.05.2018 ob 11:49 gost

      tu je marsišto še bole aroganten pa hujši kak pa san župan

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.05.2018 ob 12:15 vrtec gost

      ja politika je vemo kaj k....., prej so mu za vse predloge roke dvigali na sejah, zdaj pa zapihal drug veter, pa že vse drugače.... še bo zanimivo, kdo bo dobil in kdo izgubil :):):)

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.05.2018 ob 12:48 gost1 gost

      zadnji čas, da se nekateri spucajo iz občine. imamo nov vodovod, sami pa vidite, da pijejojo vodo iz plastenk, kupljeno za naš denar v trgovini. pravilno ugotavljate, da NOGRAD, ATRIJ in njim podobni ves čas stojijo pri koritu. zdaj, da je županu nekdo povedal svoje pa kriči in je ogenj v strehi. noben šef ne predlagal svoje zamenjave. tako tudi nesposobni svetniki ne.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.05.2018 ob 13:27 gost

      Ka vas je, na občini,dosta preveč aj jaj jaj.Tou v drujgih državaj nega.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.05.2018 ob 13:32 gost

      Tonček zdaj se pa zamisli

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.05.2018 ob 13:38 jaz gost

      če je vse res kot trdijo na občini je res čas da župan gre

      14 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      10.05.2018 ob 13:55 jaz gost

      še enkrat če župan ne upošteva mnenja NO kjer so vse članice ženske to nekaj pomeni ne more predstavljati občine kjer živijo aktivne ženske in dekleta ki bodo nekoč s svojim znanjem in delom prispevale do boljšega razvoja občine

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      10.05.2018 ob 14:38 gost

      Tonček nagrabil si si ogromno,čas je da se poslovite,zmisli se si delal v šoli Črenšovci si bil taki siromak ,da si hodil v raztrganih čevljih črnih poučevat vsaki dan si pa imel denar za športne novice.pojdi uživat saj ti bi šel naj te za kratki čas zaposli Kolarič ali pa Nigrad pol pa višek zavod pa na koncu itak za tebe dobra penzija.

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      10.05.2018 ob 21:38 gost

      Tina pijanec si priznaj si lp

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      10.05.2018 ob 22:42 gost

      gost 21:38 dan replio...ka so ti pa tine krivi :D vepa si tuj anje sanje manje tanje vanje ...tuj ka spijijo pa jih nišče ne špota,ka ti te tina krijva :) ...tina ni tuna :D hehe

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      11.05.2018 ob 21:48 gost

      Dečko če neves Tine je Tonček si ti hodil v os.lp

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      11.05.2018 ob 21:51 gost

      Vidim gost da si mladi se moreš rasti mogoče si pa kaki od toneja.zamisli se.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      11.05.2018 ob 22:23 gost

      Oprosti ti zgornji, Tinček je v Sloveniji in predvsem na Štajerskem, samo Martin, nikakor pa Tone. Mater ste eni zabiti do amena.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      12.05.2018 ob 10:15 gost

      Tonček čas te je povozil,pa tvoj alkohol ki ga redno uživaš,bolj kot kaki sendvič.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      25.10.2018 ob 20:12 Mateja gost

      Želim,srčno želim da zasede prestol župana nekdo,ki si ga zasluži.Tale gospod(ali je res vreden besede gospod...🤔)mislim da si ga pod nobeno ceno ne zasluži!Narod prebudi se,zaslužimo si župana in ne arogantnega alkoholika...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.