https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Mlada Pia Novak in profesorica Nina Dominko osvojili 1. mesto

10.05.2018 ob 16:20  

Minuli teden je v Osijeku, od 4.5. do 6.5.2018, potekalo 6. Mednarodno pevsko tekmovanje Lav Mirski, v sklopu Mednarodnega festivala vokalne glasbe InterVox 2018, kjer sta učenka in profesorica tekmovali vsaka v svoji kategoriji.

Pia je v tekmovala 1. kategoriji s programom:

- L.van Beethovna: Ich liebe dich in

- B.Marcello: Quella fiamma che m´accende,

V konkurenci 44-tih tekmovalcev in s svojo karizmo in mirnostjo je osvojila odlično 1. nagrado.

Piina prof. Nina pa se je predstavila v najtežji 5.kategoriji s programom:

- W.A.Mozart: Der Hölle Rache - arija Kraljica noči iz opere Čarobna piščal,

- V.Bellini: Ah! Non creda mirarti...Ah! Non giunge - arija Amine iz opere La Sonnambula,

- Ch.Gounod: Ah! Je veux vivre - arija Julije iz opere Romeo in Julija in

- G.Verdi: E. strano! E strano...Follie! Delirio vano e questo...

Sempre libera - recitativ in arija Vilolette iz opere La Traviata, kjer je prav tako osvojila 1. Nagrado.

Navdušili žirante

Žiranti so bili nad njenim petjem in glasom tako navdušeni, da je obenem dobila povabilo za samostojni recital v Hrvatskem narodnem kazalištu Osijek. Posebna zanimivost tekmovanja je bila ta, da sta se tekmovanja skupaj udeležili tako učenka kot njena profesorica in obe dosegli odlično uvrstitev.

Moramo omeniti še en Piin izjemen dosežek, ki se je zgodil v času od 18.4. do 21.4.2018 na mednarodnem pevskem tekmovanju DALEKI AKORDI V SPLITU, kjer je prav tako dosegla 1.nagrado. Za mlado pevko je izjemno leto, polno uspehov in se že veseli novih izzivov. Ker je Pia v mesecu februarju že navdušila lendavsko občinstvo s svojim 1. samostojnim recitalom v lendavski sinagogi, se v kratkem obeta še en recital opernih poslastic.

Operna pevka Nina Dominko, prejemnica študentske Prešernove nagrade, nastopa v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru in Ljubljani. Prav tako je dejavna tudi v tujini. Na odru je poustvarila zveneče vloge kot so Kraljica noči iz Čarobne piščali, Norina (Don Pasquale), Rosina (Seviljski brivec). Med njenimi najboljšimi opernimi kreacijami pa je zagotovo Violetta iz La Traviate, kjer je igralsko in pevsko navdušila na otvoritvi festivala Lent 2017. Profesorica Nina Dominko svoje znanje predaja tudi mladim pevkam in pevcem v okviru Glasbene šole Amadeus v Turnišču (Nedelica).

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.