https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na naših cestah je vedno več smeti

14.05.2018 ob 6:05  

Na nas se je obrnil zgroženi bralec, ki je na krajšem rekreacijskem teku po Bodoncih našel veliko odvrženih smeti.


Nekaj smeti se je bralec odločil pobrati, povedal pa je, da vsega ni mogel, saj je bilo smeti preprosto preveč. Največ je bilo odvrženih plastenk sladkih pijač, našel je tudi nekaj praznih škatlic od cigaret in pločevink. Naj omenimo še, da se plastenke, v optimalnih pogojih, razgradijo šele po 450 letih. Bralec nam je posredoval spodnji fotografiji.

Čistilne akcije niso rešitev

“Vsako leto po vaseh opravljamo čistilne akcije, a kaj ko je to le lajšanje simptomov. Smeti pobiramo tisti, ki jih ne odmetavamo, onesnaževalci pa jo odnesejo brez posledic. Če že čutijo potrebo po odmetavanju smeti, pa naj jih odlagajo v lastnih dnevnih sobah,” nam je povedal.

Povratna embalaža

Vsi poznamo hrvaški sistem “povratne naknade,” ki omogoča povrnitev dela stroškov, ki ga plačamo ob nakupu pijač in ostalih živil s povratno embalažo. Takšne sisteme imajo na primer uvedene tudi v nekaterih skandinavskih državah, ki slovijo po svoji čistoči in neokrnjeni naravi. Morda potrebujemo takšen sistem tudi v Sloveniji?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.05.2018 ob 9:12 77 gost

      Glede plastike in ostalih smeti je odgovoren vsak sam ampak večina ljudi je takih da se ne zavedajo kaj počnejo in uničujejo to prelepo Slovenijo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.