https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Rekordna podražitev bančnih storitev

09.05.2018 ob 15:01  

Zvezo potrošnikov Slovenije je nedavno presenetila višina podražitve pri dveh bankah.

ZPS opravlja redne preglede pogostih bančnih nadomestil in ob pregledu konec aprila so zabeležili 6 podražitev na BKS in SKB, Sberbank pa je uvedla novo nadomestilo za uporabnike spletne banke.

Rekordna višina sprememb

Na SKB boste po novem ob plačilu položnice UPN na bančnem okencu odšteli kar 4 €, kar je 90 % več kot prej. 5 % več boste odšteli tudi za dvig gotovine na bankomatu druge banke. Za vodenje računa Klasik na BKS boste po novem, namesto 2, odšteli kar 3,5 €, kar je 75 % več, kot prej. Plačilo UPN preko elektronske banke so podražili za 9 % in direktno obremenitev ter plačilo UPN na bančnem okencu za 5 %.

Iz ZPS so sporočili, da podražitvi predstavljata rekordno vrednost in tudi rekordno višino nadomestil za plačilo UPN na bančnem okencu ter mesečno vodenje računa, poročajo na Svet24.si.

V spodnji tabeli so zapisana najpogostejša nadomestila v različnih bankah.

Foto: Svet24.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.05.2018 ob 5:57 lopovska banda gost

      svinje

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.