https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Koncert pomladi Ženske vokalne skupine Zarja s štajerskimi Fanti

Puconci, 13.05.2018 ob 6:05  

V petek, 11. maja ob 19. uri, je v Spominskem domu Števana Kuzmiča v  Puconcih, potekal koncert Ženske vokalne skupine Zarja z gosti, vokalno skupino Fantje Sv. Ane iz Frama.

Na že tradicionalnem »Koncertu pomladi«, ki ga že vrsto let organizira Kulturno turistično društvo Moščanci, so se Ženski vokalni skupini Zarja pridružili pevci vokalne skupine Fantje Sv. Ane iz Frama. V dvorani Spominskega doma Števana Küzmiča se je zbralo okoli 50 poslušalcev in ljubiteljev zborovskega petja. Vokalna skupina Zarja je nastala leta 1997, takrat še pod imenom Pevsko društvo Puconci, na pobudo ljubiteljic ubranega petja, ki so prišle z vseh vetrov, nekatere so pele v cerkvenem zboru, druge v zboru medicinskih sester, nekatere pa so bile začetnice.

Namen društva je ohranjati, posredovati slovensko pevsko kulturo in jo dvigniti na višjo raven. Člani so tako iz domače občine kot tudi izven njenih meja. Vsem ljubiteljicam petja v skupini je skupno to, da zelo rade pojejo vse mogoče zvrsti od črnske duhovne do ljudske glasbe, vse to pa vsaj v troglasnem petju.

Leta 2003 so pevke posnele svojo prvo zgoščenko pod imenom CANTICORUM IUBILO (pesmi z radostjo). Njihova druga zgoščenka s priredbami prekmurskih pesmi je izšla l. 2010 v sodelovanju s folklorno skupino iz Moščancev. ŽVS Zarja deluje pod vodstvom zborovodje prof. Jožefa Slavička.

Na vokalnem koncertu smo lahko slišali pesmi Vsi so venci bejli, San se šetao, Rožmarin, Sonce ljubo, V Pliberci, Mati zakliče, Zeleni Jurij, Štajerski fantič, Studenček, Ljubezen in pomlad, Ena ptička priletela in Vinska.

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.