https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Kadeti Panvite Pomgrad v finalu

17.5.2018  

Na nedeljskem polfinalnem turnirju kadetov v Murski Soboti so se domači odbojkarji Panvite Pomgrad z dvema zanesljivima zmagama uvrstili v finale! Tam bodo še Brezovica, Maribor in Šempeter.


1. tekma - Panvita Pomgrad : Kostanjevica na Krki 2:0 (25:16, 25:15)

Postava Panvita Pomgrad: Niko Kovačič, Žan Vori, Rene Potočnik, Aljaž Brinar, Dino Vinkovič, Žan Bedrač, Marko Stvarnik, Val Krajcar, Niki Vrbnjak, Alesk Petrovič, Tim Štimulak, David Novak in trener Miha Žalig.
Postava Kostanjevica na Krki:
Jaka Jevšnik, Enej Unetič, Amadeus David Turk, Lovro Jankovič Lovro Tilen Lajkovič, Andraž Štefanič, Uroš Štefanič, Tim Strajnar in trener Tom Pečar.

Tekmo so bolje začeli gostje in s servisi Enetiča povedli s 4:0, zato je domači trener vzel polminutni odmor. Panvita Pomgrad je strnila svoje vrste in po uspešnih napadih Brinarja in Stvarnika rezultat znižala na 4:2. Gledali smo izenačeno igro z lepimi akcijami, nato pa so domačini povedli za tri točke. Gostje se niso dali in so hitro izenačili na 12. točki. Po uspešnem napadu Vinkoviča in napaki gostov, ko so se ujeli v mrežo, so domači povedli za dve točki. Kostanjevica je še enkrat izenačila, tokrat na 15:15. Na eni in drugi strani so se vrstile napake, bolj zbrani so bili domači odbojkarji in po napadu Bedrača je Panvita Pomgrad prešla v vodstvo za 4 točke. Ob koncu 1. niza je Panvita Pomgrad prvi niz dobila s 25:16.

Drugi niz so bolje začeli odbojkarji Panvite Pomgrad, ki so hitro povedli s 4:1, po asu Brinarja pa se je razlika povečala na 5 točk. Domači so nadaljevali odlično igro in nasprotniku niso dopuščali, da bi prihajal do točk, zato je gostujoči strateg pri rezultatu 9:2 za Panvito Pomgrad vzel polminutni odmor. Kljub temu, da so gostje strnili vrste in dali nekaj točk, se domačini niso ustrašiili in tako dobili drugi niz z 25:15.

2. tekma - Brezovica : Hoče 1:2 (25:18, 21:25, 13:15)

Postava Brezovice: Tim Štrukelj, Martin Bruno Resnik, Nik Podboj, Luka Rus, Črt Rozman, Klemen Šen, Tobias Matej Šarec, Domen Sečnik, Domen Šip, Tilen Peterka in trener Igor Istenič.
Postava Hoč: Jan Gradišnik Klanjšček, Gal Šiško Podjaveršek, Mario Vesenjak, Lan Ivančič, Gal Dolenc, Laren Sedlanič, Luka Primec, Tilen Založnik, Rok Porekar, Luka Vračko, Gašper Rebernak in trener Rok Dvoršič.

Tekmo sta obe ekipi začeli z napakami predvsem na servisu. Večino časa so z minimalno prednostjo vodili igralci Brezovice, nato pa so Hočani po dobrem servisu podajalca prvič povedli s 13:12 in trener Brezovice je zahteval polminutni odmor. Nadaljevanje ni postreglo z zanimivo igro, obe ekipi sta  grešili na servisu in nobena ekipa se ni rezultatsko odlepila do 18 točke. Nato sta Brezovici uspela dva dobra protinapada in povedli so z 20:18, trener Hoč pa je zahteval polminutni odmor. Odmor je bolje koristil igralcem Brezovice, ki so stisnili na servisu in brez napak zaključili niz s 25:18.

V drugem setu so Hočani strnili vrste, zaigrali dobro v napadu in bloku, ter dobili drugi set s 25:21. Hočani so povedli tudi v odločilnem setu. Ob bučni podpori svojih navijačev so dosegli as za 6:3, ob menjavi strani pa je bilo 8:4 za Hoče. Brezovica je na drugi strani igrišča zaigrala odlično in povedla z 10:9. Ekipi sta bili izenačeni vse do 13. točke, na kar so tekmo z razliko dobili odbojkarji Hoč.

3. tekma -  Panvita Pomgrad : Hoče 2:0 (25:15, 25:23)

Postava Panvita Pomgrad: Niko Kovačič, Žan Vori, Rene Potočnik, Aljaž Brinar, Dino Vinkovič, Žan Bedrač, Marko Stvarnik, Val Krajcar, Niki Vrbnjak, Alesk Petrovič, Tim Štimulak, David Novak in trener Miha Žalig.
Postava Hoč: Jan Gradišnik Klanjšček, Gal Šiško Podjaveršek, Mario Vesenjak, Lan Ivančič, Gal Dolenc, Laren Sedlanič, Luka Primec, Tilen Založnik, Rok Porekar, Luka Vračko, Gašper Rebernak in trener Rok Dvoršič.

Tekmo zmagovalcev so bolje odprli domači igralci. Prvo točko je iz napada dosegel Vinkovič, svoje sta dodala Krajcar in Stvarnik, tako da je na semaforju hitro pisalo 5:1. Panvita Pomgrad je nadaljevala z odlično igro, a po prvem odmoru so se gostje začeli približevati, bilo je 11:9. Šest zaporednih točk Panvite Pomgrad je goste prisililo v polminutni odmor, ki pa ni prinesel sprememb, saj so domačini povedli z 20:11. Zadnjo, 25. točko je zaključil Krajcer.

Drugi niz so bolje začeli gostje iz Hoč in povedli z 1:3. Domači so na servis Brinarja izenačili na 3:3. Igra 2. niza je bila lepa in borbena, saj sta se ekipi borili za vsako žogo. Panvita Pomgrad so ob koncu niza prevzeli vodstvo in po zaslugi odličnega bloka dobili drugi niz, tako da se je slavje ob uvrstitvi v finale lahko začelo.


4. tekma – Kostanjevica na Krki : Brezovica 0:2 (22:25, 14:25)

Postava Kostanjevica na Krki: Jaka Jevšnik, Enej Unetič, Amadeus David Turk, Lovro Jankovič Lovro Tilen Lajkovič, Andraž Štefanič, Uroš Štefanič, Tim Strajnar in trener Tom Pečar.
Postava Brezovice:
Tim Štrukelj, Martin Bruno Resnik, Nik Podboj, Luka Rus, Črt Rozman, Klemen Šen, Tobias Matej Šarec, Domen Sečnik, Domen Šip, Tilen Peterka in trener Igor Istenič.

Brezovica je tekmo poražencev začela bolje in povedli so s 15:11. Ekipa Kostanjevice se ni predala in jih ujela na 16. točki. Trener Brezovice je po zahtevanem odmoru svojo ekipo lepo pripravil na zaključek niza, ki so ga dobili s 25:22.

Brezovica je odločno začela tudi drugi set in hitro povedla z 11:2. Največ težav je Kostanjevica imela na sprejemu servisa, iz katerega so izhajali slabi napadi. Skozi celotni niz Kostanjevici ni uspelo dvigniti svojega sprejema, tako da je tudi drugi niz pripadel Brezovici, ki si je priborila dodatno tekmo za nastop v finalu proti Hočam.

5. tekma – Hoče : Brezovica 0:2 (19:25, 20:25)

Postava Hoč: Jan Gradišnik Klanjšček, Gal Šiško Podjaveršek, Mario Vesenjak, Lan Ivančič, Gal Dolenc, Laren Sedlanič, Luka Primec, Tilen Založnik, Rok Porekar, Luka Vračko, Gašper Rebernak, trener Rok Dvoršič.
Postava Brezovice: Tim Štrukelj, Martin Bruno Resnik, Nik Podboj, Luka Rus, Črt Rozman, Klemen Šen, Tobias Matej Šarec, Domen Sečnik, Domen Šip, Tilen Peterka in trener Igor Istenič.

Spremljali smo izenačeno igro z dobrimi napadalnimi udarci na obeh straneh. Ob koncu niza so povedli igralci Brezovice, najprej  s 17:20, nato še s 18:22. Tudi v končnici niza so odigrali bolje od Hočanov in dobili prvi niz s 19:25.
Drugi niz se je odvijal po podobnem scenariju kot prvi. Brezovica je držala rahlo prednost, po asu so pobegnili na 15:19 in trener Hoč je zahteval odmor. Za trenutek so se potem Hočani približali na 18:20, vendar ni pomagalo, kajti Brezovica je v končnici uspela zadžati prednost in si zagotovila nastop v finalu, ki bo v nedeljo, 27.05.2018.

Končne uvrstitve polfinalnega turnirja:
1.mesto Panvita Pomgrad
2.mesto Brezovica
3.mesto Hoče
4.mesto Kostanjevica na Krki

Nagrade za najboljšega:
Igralca je prejel Val Krajcar (Panvita Pomgrad)
Organizatorja je prejel Žan Vori ( Panvita Pomgrad)
Napadalca je prejel Klemen Šen (Bezovica)
Blokerja je prejel Žan Bedrač (Panvita Pomgrad)
Libera je prejel David Novak (Panvita Pomgrad)

Foto: Panvita Pomgrad

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.