https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

FOTO: Lampiončki v znamenju dežja in sonca

16.05.2018 ob 16:30  

Včeraj, 15. maja, so na zunanjem glavnem odru Lampiončkov v Mariboru nastopili Carpe Diem, zmagovalec Šourock ’18, King foo, Nipke in Trkaj, Mi2 ter Happy ol’Mcweasel. Deževno vreme skozi dan je sicer privabilo manj mladih na samo prizorišče, kasneje je prenehalo deževati in pravo lampiončkovo vzdušje se je vrnilo. Prostor ob odru se je pridno polnil in do večera popolnoma zapolnil. DJ-i so zabavali v notranjem prizorišču. 


Lampiončki veljajo za simbol tradicionalnih študentskih iger in predstavljajo največji projekt organizatorjev - ŠOUM. Letos štejejo že 38 let od prve izvedbe, kar prireditev uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo med slovenskimi študentskimi dogodki.

Dogodka se vsako leto udeležijo tudi številni pomurski študentje. 

Glavni osebe pri organizatorji Lampiončkov 2018 so bile Dejan Glazer in Miroslav Sarkičević (ŠOUM). Vodja tehnike je bil Dorjan Vreča, za info točko je skrbel Alen Benko. Na prizorišču je imel svojo stojnico tudi DrogArt, ki je mladim delil kondome in letake z zanimivimi in poučnimi informacijami za mlade. 

Prizorišče letošnjih Lampiončkov je bilo med UŠC Leon Štukelj, Štukom in Filozofsko fakulteto Maribor. Travnik je bil razdeljen na prostor s stojnicami ter na prostor z odrom in jurčki. Za varnost je bilo lepo poskrbljeno tudi z medicinsko službo. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.