https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-MUZIKA

Kaj Nuška Drašček sporoča Pomurcem pred koncertom v Gornji Radgoni?

17.5.2018  

Nuška Drašček začenja turnejo po Sloveniji in bo s projektom RE-BELLE (Posvečeno Piaf) nastopila v Tolminu, Kočevju ter tudi v Kulturnem domu v Gornji Radgoni. Pred koncertom v Gornji Radgoni, ki bo potekal v ponedeljek, 21. maja ob 20. uri, smo Nuški Drašček zastavili nekaj kratkih vprašanj. 

Po dolgem času boste spet nastopili v Pomurju, v Gornji Radgoni. Zanima nas, ali boste imeli v kratkem še kakšen koncert na območju Pomurja?

Zaenkrat ni v načrtu, ampak smo z ekipo zelo prilagodljivi in z veseljem pridemo, kjer nas radi slišijo! V vaših koncih mi je vedno lepo, tako da bom rada še prišla.

Zakaj ste za svoj novi album posvetili Edith Piaf?

To se je v bistvu zgodilo zelo organsko-gre ta zgoščenko njenih šansonov, ki smo jih začutili po svoje, a vendar mimo njene prezence človek ne more in tudi ni potrebe, da gre.

Ali čas Edit Piaf in ustvarjanje glasbenih besedil, takratne glasbe povezujete z današnjim časom in zakaj? 

Glasba, ki je kvalitetna in nosi nekaj več kot le skupek not in črk, je brezčasna in šansoni Piafove - prežeti z njenim življenjem in interpretacijo - brez dvoma v vsakem obdobju ponujajo kontemplacijo in tudi užitek, lepoto. Tak glasbeni izraz je, po mojem mnenju, vedno aktualen.

Prekmurje in Prlekija ima veliko znanih ljudskih pesmi, so vam blizu in ste jih kdaj že izvajali v svoji priredbi? 

Absolutno! Koncertni program, ki smo ga poimenovali "Popotovanje po Sloveniji", začnem prav s skladbami iz vaše regije! Nekaj jih tako poznam (tudi še iz zborovskih časov), a zakladnica ponuja še ogromno!

Kakšne načrte imate za daljno prihodnost?

Oh, imam bolj želje in sanje, ki se potem realizirajo ali pa tudi ne, hahaha! Predvsem si želim peti in upam, da mi bo zdravje služilo!

Kako gledate na slovenske glasbene ustvarjalce iz Pomurja?

Rada imam zanimive izvajalce, vokaliste, ki "barvajo" - in pri tem je njihovo poreklo v bistvu nepomembno. Imam pa zelo rada skladbe, kjer se začuti karakter regije!

Foto: osebni arhiv

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.