https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V okviru sejma Agra 2018 potekalo že prvo ocenjevanje

24.05.2018 ob 14:00  

V sredo, 16. maja, je potekalo prvo ocenjevanje mesa in mesnih izdelkov ter ocenjevanje svežega mesa. Sledilo bo več ocenjevanj, ki bodo potekale pod okriljem 56. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra 2018.


Na Biotehniško fakulteto v Ljubljani, Oddelek za živilstvo je prispelo 60 izdelkov, ki so produkt 11 proizvajalcev iz Slovenije in Hrvaške. Komisijo so sestavljali: predsednica prof. dr. Lea Demšar, Biotehniška fakulteta Ljubljana ter člani doc. dr. Silvo Žgur, izr. prof. dr. Tomaž Požrl, dr. Mateja Lušnic Polak in mag. Marlena Skvarča (vsi iz Biotehniške fakultete Ljubljana) ter dr. Stanka Vadnjal iz Veterinarske fakultete v Ljubljani.

foto: AGRA

Naslov šampion kakovosti sta prejela dva izdelka: Leskovački čevapčiči AVE in Telečji čevapčiči AVE. oba proizvod Panvita MIR d.d. Priznanje za tržno ponudbo mesa si je zaslužila Perutnina Ptuj d.d.

Foto: AVE

Predsednica strokovne ocenjevalne komisije, profesorica dr. Lea Demšar je povedala, da je na ocenjevanju sodelovalo 10 proizvajalcev iz Slovenije in en proizvajalec iz Hrvaške. To je že 39. mednarodno ocenjevanje kakovosti mesa in mesnih izdelkov, ki ga organizirajo v sklopu sejma Agra. Letos sta se ocenjevanja udeležila tudi dva nova proizvajalca s svojimi izdelki. Tudi številka ocenjenih izdelkov se je iz lani na letos zelo povečala (iz 49 izdelkov na 60 izdelkov). 

Na eni strani je potekalo ocenjevanje maloprodajnih kosov pakiranega mesa, drobovine in rib, na drugi strani oblikovano, presno in začinjeno meso. Največ izdelkov je prihajalo iz skupine oblikovanih presno začinjenih mesnih izdelkov. To so bili čevapčiči, pleskavice, nabodala iz različnih vrst mesa. Demšarjeva še posebej izpostavlja skupino vrhunsko pripravljeni jedi za peko v obliki mesnih rulad, polnjenih piščancev, paniranih zrezkov, burgerjev iz ribjega mesa ter skupino izdelkov zorjenega govejega mesa. Ob naslovu šampiona so podelili tudi 31 zlatih medalj ter 20 srebrnih medalj za tržno ponudbo.

Rezultati po abecedi:


- Kmetijska zadruga Rače je prejela srebrno medaljo za tržno ponudbo Pivske klobase s sirom, Zorjeni goveji rostbif ter Suho zorjeni tomahawk.

- Koka d.d. Industrija mesa Varaždinje dobila srebrno medaljo za tržno ponudbo File pilećeg zabatka u gurmanskoj marinadi in Piščančji ražnjiči KIDS.

- Mesnica in trgovina Matves Irena s.p. je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo Mesna rolada, Pikantne pečenice za žar, Polnjen piščanec brez kosti in Polnjena piščančja bedra brez kosti.

- Mesnine Štajerske d.o.o. so prejele zlato medaljo za tržno ponudbo Panirani svinjski zrezki ter Marinirani svinjski ribsi in srebrno medaljo za tržno ponudbo Čevapčiči s sirom, Goveji leskovački čevapčiči.

- Meso Kamnik d.d. je prejelo zlato medaljo za tržno ponudbo Kamniški odščipanci s sirom, Čevapčiči Anton, Kamniški odščipanci z mesnato slanino ter srebrno medaljo za tržno ponudbo Užički čevapčiči. 

- Panvita MIR d.d. je prejela naziv šampiona za izdelke Telečji čevapčiči AVE in Leskovački čevapčiči AVE ter srebrno medaljo za tržno ponudbo Piščančji čevapčiči AVE. 

- Perutnina Ptuj d.d. je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo Mediteranski piščanec s soljo iz piranskih solin, Vok okus poletja, Ptujski piščanec, Piščančji curry, Grill perutničke brez aditivov in brez E-jev, Štajerski piščanec z bučnimi semeni, Piščančji zrezki po štajersko z bučnimi semeni, Piščančja pleskavica brez aditivov in brez E-jev, Marinirani piščančji ražnjiči brez aditivov in brez E-jev, Kolekcija piščančje meso NATUR PREMIUM, Piščančji kebab, Vok okus jeseni, Piščančje meso po italijansko, Fit nabodalca, Puranja pečenka brez glutena, BBQ krilca. Obenem je prejela tudi srebrno medaljo za tržno ponudbo Piščančji čevapčiči brez aditivov in brez E-jev, BBQ piščančji steak brez aditivov in brez E-jev, Kolekcija puranje meso natur, Gurmanska pleskavica s sirom brez aditivov in brez E-jev, Puranji BBQ steak brez aditivov in brez E-jev, Piščančji ražnjiči, Texas steak brez aditivov in brez E-jev in Ptujski ražnjiči. 

- Piščančjereja Galjot, Janez Galjot NDDK je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo Domači piščanec. 

- Pivka Perutninarstvo d.d. je prejela zlato medaljo za tržno ponudbo Pivka začinjen piščanec - višja kakovost, vir selena, Pivka nabodalo piščančje - višja kakovost, vir selena, Pivka pripravljeno za peko - nadevan piščanec - višja kakovost, vir selena, Pivka piščanec v vinski omaki ter srebrno medaljo za tržno ponudbo Pivka čevapčiči iz piščančjega mesa - višja kakovost, vir selena in Pivka pleskavica iz piščančjega mesa - višja kakovost, vir selena.

- Rival trade d.o.o. je prejel zlato medaljo za tržno ponudbo Trzin Tunin in srebrno medaljo za tržno ponudbo burger Losos burger.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.