https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Vino euro 2018 - Evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu prihaja v Slovenijo

27.5.2018  

Prvenstvo se bo odvijalo med 29. majem in 2. junijem 2018 v Goriških Brdih, Mariboru ter z zaključnimi boji v Beltincih in Murski Soboti.


Sodelovalo bo 8 držav

Konec maja 2018 bo potekalo 5. evropsko prvenstvo vinarjev v nogometu. Na ta način želijo organizatorji dogodek izkoristiti kot platformo za dvig vinske kulture. Prvenostno se bo odvijalo od 29. maja do 2. junija v Goriških brdih, Mariboru, zaključni boji bodo v Beltincih in Murski Soboti. Organizatorji pričakujejo udeležbo več kot 200 igralcev iz 8 držav, več kot 80 svetovno znanih vinarjev in predstavitev več kot 300 vrst vina.

Slovenci proti Nemcem, Madžarjem in Švicarjem

Na mednarodnem dogodku amaterskega nogometa na »velikem« igrišču z delno prilagojenimi pravili, bodo nastopile reprezentance Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice ter dodatni reprezentanci Češke in Portugalske. Reprezentanca Slovenije je na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2016 v Meinzu (v Nemčiji) osvojila prvo mesto in tako že tretjič v zgodovini postala evropski prvak. Žreb je tokrat Slovencem namenil podprvake Nemce, odlične Madžare in Švicarje.

 

Tekme tudi v Prekmurju

Tekmovalni del bo tako potekal v naših najbolj vinorodnih okoliših - Goriških Brdih in v Mariboru, izločilni boji pa se bodo nato preselili v Pomurje, kjer bodo polfinalne tekme odigrane v Beltincih in Bakovcih. Tekme za 5. in 7. mesto bodo odigrane v Beltincih in Rakičanu. Tekma za 3. mesto in veliki finale pa na stadionu Fazanerija v Murski Soboti.

 

Foto: Mediaspeed

Vinski festival

V sklopu dogodka »Vino Euro 2018« bo potekal tudi ekskluzivni mednarodni vinski fesival, na katerem bodo vsi gosti ob spremljanju zaključnih bojev prvenstva imeli priložnost poskusiti odlična vina gostujočih držav. Festival se bo odvijal na dan velikega finala, v soboto, 2. junija 2018 med 11. in 21. uro pred stadionom Fazanerija v Murski Soboti.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.