https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Radenski je kakovost in varnost njihovih izdelkov na prvem mestu

Boračeva, 24.05.2018 ob 20:00  

Za bolj korektno obveščanje javnosti smo zaprosili Radensko d.o.o., da nam je podrobneje pojasnila okoliščine, povezane z osebo, ki naj bi zaužila Radensko in utrpela poškodbe grla. Postopek še uradno ni končan, a podjetje Radenska d.o.o. to zadevo obravnava z vso resnostjo, saj sta jim kakovost in varnost na prvem mestu.

Iz Radenske sporočajo: "Vsak neljub dogodek, kakorkoli povezan z izkušnjo ob naših izdelkih, obžalujemo. Kakovost in varnost sta naši prioriteti, zato vsak primer morebitnega odstopanja od naših standardov obravnavamo z vso resnostjo. Takoj smo izvedli temeljito interno analizo ter preventivno odpoklicali izdelke omenjene šarže iz prodaje. Interno smo preverjali tako postopek polnjenja kot samo polnitev, pregled dokumentacije z analizami omenjene šarže ter opravili dodatne analize vzorčnih izdelkov iz šarže. Pri pregledu internih rezultatov za omenjeno šaržo nismo zaznali nobenih odstopanj in nikakršnih tujih snovi."

Obenem so v akreditiran laboratorij (NLZOH Maribor) poslali 3 vzorce Radenska Classic Kraljevi vrelec 0,25 l STK- (predmet odpoklica) iz iste šarže.

Poudarjajo, da je vsebina v poslanih stekleničkah iz omenjene šarže, skladna z deklaracijo. Tretnutno še čakajo na uradne analize, ki jih vodijo pristojne institucije. Obenem pa potrošnikom svetujejo, da izdelke označene s serijsko številko 11L07309N vrnejo ali brezplačno zamenjajo na prodajnih mestih. Številko šarže potrošniki najdejo v drugi vrstici na zamašku, posebej pa naj bodo pozorni na številko 073, ki označuje datum polnitve. SAMO TA ŠTEVILKA JE PREDMET VRAČILA.

Z Radenske so zatrdili, da je bila vse od prvega obvestila s strani inšpekcije osnovna skrb zagotoviti kakovosten pregled in analizo omenjenih izdelkov in proizvodnje. Sporočajo, da še nismo prejeli nikakršnih uradnih rezultatov ali analiz spornega izdelka s strani pristojnih inštitucij, zato tudi nimajo nikakršnih uradnih informacij, za kakšno snov naj bi šlo.

Foto: twitter Radenska

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2018 ob 14:48 Naci+ gost

      ŠPRICERAŠ - Z mešanjem 1 dl vina in 1 dl mineralne vode nastane prekmurski špricer, ki "zavre". Žal pa ugotavljam, da je radenska clasic vse manj primerna za špricerje, razen morda iz petanjskega vrelca, zato že nekaj časa kupujem hrvaško vodo jamnica, saj je zelo primerna za mešanje, medtem ko me radenska clasic "spominja" na navadno vodo. Še drugi spriceraši se oglasite in potrdite ali zavrnite moje ugotovitve.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.05.2018 ob 15:51 jozo gost

      to maš prav! samo petanjski vrelec v steklenici je rejsan zakon za špricar!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.05.2018 ob 21:15 gost

      Ni je vode pred Jamnico

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.05.2018 ob 21:16 gost

      Tisto boljšo slatino izvažajo nam pa ponujajo seveda slabše kvalitete za to pa je zlüftana

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.