https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Veržej v pokalu izločil Muro 05, Grad pa Čardo

12.5.2011  

Nogometaši Mure 05 so včeraj nepričakovano izgubili v polfinalu pokala MNZ Murska Sobota proti tretjeligašu Veržeju, kar pomeni, da klub iz Murske Sobote v prihodnji sezoni ne bo mogel igrati v slovenskem pokalu. Predsednik kluba Topič napoveduje sankcije.

Tehnostroj Veržej : Mura 05 2:0 (1:0)

Strelca: 1:0 Štrakl (6.), 2:0 Karnet (71.).

Namesto pričakovane zmage je Mura 05 včeraj doživela nepričakovani poraz. V polfinalu pokala Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota so namreč z 2:0 klonili v Veržeju, ki je trenutno predzadnje moštvo tretje lige vzhod in je v spomladanskem delu prvenstva izgubilo vseh osem odigranih tekem. Za klub iz Murske Sobote ta poraz pomeni, da v prihodnji sezoni ne bodo mogli igrati v slovenskem pokalu. "Treba je povedati, da smo vsi v klubu razočarani. Enostavno pristop igralcev in sama igra je bila čisto drugačna, kot je bilo s trenerjem dogovorjeno pred tekmo. Povsem normalno je, da se od igralcev pričakuje, da gredo v vsako tekmo motivirani in angažirani ne glede na nasprotnika ali rang tekmovanja," kritično pravi predsednik Mure 05 Miroslav Topič.

Danes pred treningom čaka Muraše sestanek

Zadnje slabše predstave črno-belih so očitno pustile posledice na igralcih, vendar za včerajšnji poraz ne sme biti nobenih opravičil, pa čeprav sta manjkala mladinska reprezentanta Erik Janža in Nino Kouter, zaradi kazni na naslednji prvenstveni tekmi pa nista igrala še Aleš Luk in Damjan Ošlaj. Bo ta poraz nosil tudi kakšne posledice? "Danes pred treningom bomo opravili konstruktiven sestanek in se zmenili za določene ukrepe," pravi Topič. Do konca druge lige preostajajo še trije krogi, murskosoboški nogometaši pa se bodo pomerili še z Garmin Šenčurjem, Krškim in Roltek Dobom.

Veržej: Andrejč, Dirnbek (od 46. Ropoša), Turk, Vinkovič, Trstenjak, Rihtarič (od 65. Brumen), Karlovčec, Gašperšič, Kaučič, Karnet (od 84. Ciglarič), Štrakl (od 89. Vereš).

Mura 05: Drakovič, Kous, Rogač (od 46. Ramšak), Bencak (od 83. Janev), Kek (od 64. Gruškovnjak), Slavič, Horvat, Bohar, Lotrič, Janža, Sprečo (od 72. Pavel).

V tretjeligaškem derbiju Grad uspešnejši od Čarde

Z zmago nad Muro 05 si je Veržej že priigral nastop v slovenskem pokalu, kakor tudi Grad, ki je v drugem polfinalu s 4:2 premagal Čardo.

Grad : Čarda 4:2 (2:0)

Strelci: 1:0 Baler (13.), 2:0 Krpič (45.), 2:1 Atanasov (48.), 2:2 Krajnc D. (73.), 3:2 Benkič (74.), 4:2 Krpič (78.).

Grad: Nemec, Recek De., Krančič, Krpič (od 86. Potočnik), Benkič, Baler, Banfi, Stošić, Recek Da. (od 46. Kuronja), Pucko, Šiško.

Čarda:
Prša, Satler (od 65. Pavel D.), Tompa (od 46. Horvat), Pavel G. (od 19. Kerčmar), Vrečič, Atanasov, Puhan, Krajnc U., Recek, Pavel U., Krajnc D.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. moped
      12.05.2011 ob 16:03 moped

      svašta :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. prekmurjerepublika
      12.05.2011 ob 16:06 prekmurjerepublika

      tou pa človek rejsan nemre vrvate!! ale jebiga v pokale so se vedno favorite blamerale in vedno de tak!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.