https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Motovilcih tekmovali v kuhanju bograča

Motovilci, 27.05.2018 ob 19:00  

V Motovilcih na Goričkem je včeraj, 26. maja, potekalo že 5. Tekmovanje v kuhanju motovilskega bograča, ki ga je ob vaško-gasilskem domu organiziralo Društvo za šport, kulturo in turizem »Lukaj« Motovilci.


Na tekmovanje so se lahko prijavile ekipe, ki so štele vsaj štiri člane. Organizator prireditve je za sodelujoče ekipe priskrbel kotle za kuhanje bograča, drva za kuriti, prav tako pa 3 kg mesa (1 kg svinjskega mesa, 1 kg govejega mesa in 1 kg divjačine), čebulo, krompir in kruh. Ekipe pa so morale poskrbeti za ostale dodatke, kot so začimbe in pribor za kuhanje bograča.

Ekipe tekmovalcev so se začele zbirati ob 13. uri, nakar je sledila predstavitev ekip. Ob 14. uri se je začelo tekmovanje v kuhanju bograča, ki je trajalo do poznega popoldneva, ko je sledilo ocenjevanje bograča. Tekmovanje je spremljala in ocenjevala dvočlanska komisija, ki je ocenjevala barvo, okus, aromo in gostoto bograča.

Zvečer je sledila razglasitev rezultatov tekmovanja. Prvo mesto je osvojila ekipa Mister Monkey, drugo mesto ekipa Peški Motovilci, tretje mesto pa ekipa Medicinske gospodinje. Najboljše tri ekipe so prejele denarne in praktične nagrade (1. mesto 150 evrov, 2. mesto 100 evrov in 3. mesto 50 evrov). Preostali tekmovalci so prejeli spominske zahvale za sodelovanje. 

Po tekmovalnem delu je v nadaljevanju večera sledilo sproščeno druženje. Na prireditvi so pripravili igranje tombole, zbrana sredstva bodo namenili za izgradnjo bližnjega nogometnega igrišča. Prav tako so za zbrane pripravili družabne igre, z glavno nagrado, izletom za dve osebi v Bosno in Hercegovino. Zvečer je sledil še ogled nogometne tekme finala Lige prvakov na velikem platnu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.