https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Krepitev vezi podeželskega območja med Moravskimi Toplicami in mestom Lenti

30.05.2018 ob 11:00  

Pred kratkim je v mestu Lenti, potekala Otvoritvena konferenca v okviru projekta GardEN (Gard: garden / vrt EN - energy / energija). Glavni cilj projekta je s pomočjo integracije trajnostne čezmejne turistične ponudbe in z razvijanjem produktov ter storitev na manj razvitih podeželskih območjih oziroma z razvojem inovativnih turističnih programskih paketov, krepiti privlačnosti podeželskega območja med Moravskimi Toplicami in mestom Lenti, pri čemer se poseben poudarek daje ohranjanju naravne in kulturne dediščine.

 

Otvoritvene konference so se poleg projektni partnerjev (Občina Moravske Toplice, TIC Moravske Toplice, Samouprava mesta Lenti in Javna fundacija za razvoj zdravstvenega turizma Gyógyhelyünk Lenti), udeležili tudi predstavniki turističnega gospodarstva in javnih institucij iz obeh držav. Prisotne sta nagovorila g. Alojz Glavač, župan Občine Moravske Toplice in g. László Horváth, župan mesta Lenti, ki sta oba poudarila pomen skupnega sodelovanja in razvoja. Projekt sta podrobneje predstavili projektni vodji ga. Matejka Pajalić, TIC Moravske Toplice, in ga. Bernadett Roka, Samouprava mesta Lenti, in povabili udeležence k aktivnemu sodelovanju.

V okviru otvoritvene konference so se udeleženci seznanili s tremi primeri dobrih praks. Na sami konferenci sta primera dobrih praks predstavila g. Zoltán Kárpáti, vodja hotela Thermal Hotel Balance, ki je predstavil programski paket Kerkaland, in g. Jakob Borovšak iz društva Panonnetum, ki je predstavil delo in aktivnosti v okviru društva. Oba sta navdušila občinstvo in pripomogla k uspešno izvedeni delavnici, ki je sledila in kjer so udeleženci podali ideje za razvoj 6 produktov na s projektom določenih področij (dišeči in zdravilni bezeg, zdravilna ajda, veliki zvonček, vilinski vrt, orhideja, energija). Ob zaključku konference so si udeleženci ogledali Energijski park Sv. Jurija, kot primer dobre prakse.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.