https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Vikend v Ljutomeru minil v znamenju odbojke

Ljutomer, 29.5.2018  

V soboto, 26. maja, se je v Ljutomeru odvijala tradicionalna odbojkarska pomurska prireditev z imenom Dan pomurske odbojke 2018, ki poteka letos že tretje leto zapored. Glavni gostitelj tekmovanja je bil Ženski odbojkarski klub Ljutomer. Prireditev se je odvijala na dveh lokacijah, v dvorani OŠ Ivana Cankarja in veliki dvorani ŠIC.

Namen športno-rekreativnega druženja je vsako leto na enem mestu zbrati in družiti vse klube in ostale organizacije, delavce v odbojki. Prišlo je okoli 300 odbojkarskih navdušencev in drugih, ki delujejo v tem športu v naši širši okolici. Ob tem se je zbralo tudi okoli 300 navijačev ob prizorišču celodnevnega dogajanja.

Med 9.00 in 12.30 je potekala mini odbojka v dvorani Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru. Mala odbojka za deklice/dečke, kadetinje/kadete in članice je potekala v dvorani ŠIC Ljutomer. Ob 13. uri sta županja Olga Karba in predsednik Ženskega odbojkarskega kluba, Saša Makoter podelila zahvale. Ob 13:30 je sledila tekma veterank Prlekije in Prekmurja ter tekma veteranov Prlekije in Prekmurja ob 14:30. 

Na prireditvi so sodelovali naslednji klubi in organizacije: ŽOK Ljutomer, ŽOK Sobota, ŽOK Puconci, ŽOK Ptuj, OK Lendava, OK Panvita-Pomgrad (Murska Sobota), DOS (Društvo odbojkarskih sodnikov Pomurja).


ŽOK Ljutomer se je na koncu zahvalil glavnemu sponzorju dogodka podjetju BLISTER PACK in ostalim sponzorjem (Občini Ljutomer, ŠIC BAR-u, KSP Ljutomer, podjetju Frontlab, Tiskarni AIP), ki so lažjo izvedbo dogodka.

Veteranske igralke pri Prlekiji so bile Miša Osterc, Slavica Senčar Gabor, Svetlana Oletič, Barbara Topolnik, Sonja Meolic, Saša Pirher, in Saša Vrbnjak. Prekmursko veteransko ekipo so zastopale Valerija Osterc, Karmen Makoter, Simona Kavčič, Darja Mihalič, Romana Tanšek, Natalija Zrim, Alenka Belec, Veronika Širc, Bernarda Sukič-Škrilec. 

Za moško veteransko ekipo Prlekije so zaigrali Mitja Belec, Boris Grut, Marko Savič, Boris Onišak, Sašo Zidar, Matej Kavnik, Igor Kaurin, Robi Tregpo, Luka Priher, Igor Šmauc in Kare Krajcar. Prekmurska moška veteranska ekipa je bila v postavi Roman Ratkai, Sašo Topovšek, Igor Prša, Primož Horvat, Jure Lukač, Uroš Gumilar, Bojan Novak, Gorazd Gider, Marko Janž in Danijel Vnuk.

Rezultati: 

MINI ODBOJKA: 1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Puconci, OK Panvita Pomgrad(MS)

MALA ODBOJKA: 1. OK Panvita Pomgrad(MS), ŽOK Ljutomer, ŽOK Sobota

DEKLICE/DEČKI: 1. OK Lendava, ŽOK Sobota, ŽOK Ljutomer

KADETINJE: 1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Ptuj

ČLANICE: 1. ŽOK Sobota, 2. ŽOK Ljutomer, 3. ŽOK Puconci

VETERANKE: Prlekija – Prekmurje 2-0(25-11,25-17)

VETERANI: Prlekija-Prekmurje  1-2(25-22,19-25,8-15)

Pri dogodku je sodelovalo društvo odbojkarskih sodnikov Pomurja, ki so ga sestavljali Robert Gruškovnjak, Andrej Šiftar, Branko Hrga, Mesarič Franc, Tadej Mesarič, Luka Smodiš, Nuša Pušenjak. 

Foto: ŽOK Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.