https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Pomurke osmič pokalne prvakinje

Murska Sobota  

Nogometašice ŽNK Telemach GMT Beltinci so ponovno pokalne prvakinje. V finalu v Ljubljani so z zadetki Tjaše Nemec, Vite Žolek in Sare Makovec s 3:1 porazile ŽNK Moje-lece.si Radomlje. To je že osma lovorika za Pomurke, Radomljanke so izgubile drugi pokalni finale.


ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Telemach GMT Beltinci 1:3 (0:0)

(0:1 Nemec (53), 0:2 Žolek (77), 1:2 Križaj (89), 1:3 Makovec (90))


V prvem polčasu so narekovale ritem nogometašice Radomlja ter pletle mrežo okoli vrat Zale Meršnik. Ob tem so si ustvarile tudi nekaj priložnosti. V 30. minuti je bila pri strelu Ana Milović, v 32. minuti je žogo prek vrat Pomurja poslala Karmen Ulbin. Do konca prvega polčasa beležimo še prosti strel Anje Prše, a je šla njena žoga mimo vrat Nike Šapek.

Nadaljevanje je prineslo še boljšo nogometno predstavo, ki so jo začinili štirje goli.  V 50. minuti je dobro po levi strani pobegnila Zala Kuštrin, ki pa je merila slabše v daljši kot vratarke Zale Meršnik. V naslednjem napadu je preigravala Luana Zajmi, a njen strel ni našel poti v mrežo Radomljank. V 53. minuti se je mreža zatresla. Zajmijeva je merila, a so Radomljanke njen strel blokirale. Žoga se je odbila na levo stran, kjer je akcijo spremljala Tjaša Nemec, ki je s strelom v daljši kot gola matirala Niko Šapek, ki se je žoge z roko sicer dotaknila. 

Igra se je povsem razživela. V 61. minuti je od daleč merila Katarina Gadnik. V 65. minuti je strel Kaje Korošec s prostega strela oplazil vratnico. V 69. minuti je Zala Meršnik prehitela soimenjakinjo ZaloKuštrin ter tako preprečila izenačenje. V 77. minuti se je mreža spet zatresla. Po podaji s kota je Anja Prša pred golom našla Vito Žolek, na katero je obramba Radomelj pozabila. Neovirano je pričakala žogo in v svojem drugem nastopu v pokalu zadela za 0:2.Radomljank to ni zmedlo. Odločno so šle v napad, po podaji Barbare Kralj je vnovič poizkusila Zala Kuštrin, a je bila Zala Meršnik spet na pravem mestu. Zadnji minuti rednega dela sta bili vnovič vznemirljivi. Po podaji na drugo vratnico je strelka Izabela Križaj v 89. minuti obudila upe na morebiten preobrat varovank trenerja Gregorja Moharja. A so že v naslednjem napadu igralke iz Beltincev prek Sare Makovec zapečatile finale in rešile dilemo okoli zmagovalk pokala.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.05.2018 ob 11:27 laganeze gost

      Šampiooooonke, šampiooonke prekmurske.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.