https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Prireditev Tečem, da pomagam privabila številne udeležence

Gornja Radgona, 03.06.2018 ob 20:00  

Soboto, 2. junija je potekal vseslovenski dobrodelni Lions dogodek "Tečem, da pomagam 2018" na Športnem centru Trate v Gornji Radgoni. Posebno izkušnjo so doživeli tudi slepi in slabovidni, za katere je bil organiziran posebni poligon. Prispevek dobrodelnega teka je znašal 5 evrov v predprodaji in 7 evrov na dan dogodka. Namen letošnjega dogodka je zbiranje sredstev za šolske socialne sklade vseh šol na območju Upravne enote Gornja Radgona ter za ustanovo Mali vitez. 


Dogodek je minil v znamenju druženja in ozaveščanja o težavah s katerimi se nekateri srečujejo vsakodnevno. Sredstva šolskega sklada so namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin, za šolske izlete, učbenike in drugo. Poleg tega bodo del zbranega denarja namenili ustanovi Mali vitez, ki nudi pomoč mladim, ozdravljenim od raka in prejemnikom v lokalnih skupnostih. Na dogodku je bilo prisotno tudi Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki skrbi za druženje, aktivnosti, posebne socialne programe in storitve, ki so prilagojene slepim in slabovidnim osebam. Vedeti moremo, da slepa oseba za seboj hitro opazi "angela varuha". Slednji ga moti, razburi in dobronamerna pomoč ne učinkuje, zato zmeraj ponudimo slepim prijazno pomoč in se pri tem ne obotavljamo. Nikakor pa ne smemo igrati vloge "angela varuha". 

Ob 9:30 je bil start rekreacijskega pohoda, ki je potekal med Gornjo Radgono in Bad Radkersburgom. Ob 11. uri je potekal tek družin (0,5 km). Pohoda in teka se je skupaj udeležilo okoli 100 odraslih in otrok. 

Organizatorji dogodka so Lions klub Gornja Radgona v soorganizaciji z LK Murska Sobota, LK Ljutomer, LK Lendava. Pri dogodku sodelujejo tudi Lions klub Bad Radkersburg - Mureck in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota.

Ob tem so člani Lions klub Gornja Radgona poskrbeli tudi za dobrote z žara.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.