https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Pot na Hrvaško bo poleti dražja kot običajno

 

Hrvaška tiskovna agencija Hina, je poročala o podražitvi cestnin s prehodom na poletno turistično sezono. Cestnine bodo višje za prve tri razrede vozil, med njih pa spadajo tudi osebni avtomobili in avtomobili s počitniškimi prikolicami. Deset odstotkov višje cene bodo veljale do septembra.


Višje cestnine od 15. junija do 14. septembra

Na spletni strani Družbe Hrvatske autoceste (HAC), je mogoče razbrati, da bodo cene dvignili junija, spustili pa septembra. Omenjena družba upravlja z delom hrvaških avtocest, med drugim tudi z znano “dalmatinko.” Družbi ARZ in Bina Istra, ki upravljata z “istrskim ipsilonom” in avtocesto Reka - Zagreb, bosta storili podobno kot HAC. Vožnja po vseh omenjenih avtocestah bo dražja za približno 10 odstotkov.

 

Poglejmo nekaj številk

Vožnja z osebnim vozilom bo, od Zagreba do Dugopolja pri Splitu v poletni sezoni stala 312 kun, namesto 284. Menjalni tečaj pravi, da je to približno 42€. Vozniki motornih vozil 1. razreda bodo za enako pot odšteli 200 kun ali 27€. Vsi, ki boste prečkali most na otok Krk z osebnimi avtomobili, boste za prečkanje odšteli 51 namesto 46 kun, vozniki vozil prvega razreda pa 39 namesto 35 kun.

Foto: Zastoje lahko pričakujemo na klasičnih lokacijah, predvsem na mejnih prehodih v smeri proti Hrvaški

Na Hrvaškem beležijo več vozil na cestah

Prvi konec tedna je na hrvaških cestah bilo zabeleženo 5,6 odstotka več vozil, kot lani v enakem obdobju. Prihodki od cestnin za to obdobje so višji za 7,7 odstotka. V prvih petih mesecih so se prihodki od cestnin zvišali za 8,3 odstotka v primerjavi s prejšnjim letom, kar prinese letošnjo bilanco prihodkov za prvih 5 mesecev na 855,6 milijona hrvaških kun oz. 114,34 milijona evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2018 ob 10:01 Dopustnik gost

      Pa ka paničarite. To je vsako leto v turistični sezoni.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2018 ob 16:50 bazen gost

      Da bi se parili v avtojaj po petnajst ur za koj pa silijo k Hrvatom,ki mrzijo vse in vsakega .Raje nikamor ne grem,kot pa na Hrvatijo .

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.06.2018 ob 15:02 gost

      PRAVILNO Hrvati me ne vidijo več in me že lep čas niso videli. NA dopust GREM v GRČIJO ali ŠPANIJO.Cenovno je tu nekje skoraj ISTO.Vsedeš na LETALO tam pa te odpeljejo na hotelski PRAG. Nazaj domov pa v obratni SMERI.Kdo pa se rad cinclari po cestah in ČAKA na TRAJEKT pa naj SAMO IZVOLI, ga že čakajo neprijazni natakarji itd. O TURIZMU se naši južni sosedje morajo še marsikaj NAUČITI

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.