https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/go/578/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE
http://www.zniders.com/

KULTURA

FOTO: Učenci gornjeradgonske glasbene šole zapeli na zaključnem koncertu

 

V sredo, 6. junija, je v dvorani Glasbene šole Gornja Radgona potekal Zaključni koncert učencev Glasbene šole Gornja Radgona s podelitvijo listin iz tekmovanj. Na koncertu smo lahko prisluhnili zvokom harmonike, roga, kitare, violine, tolkala, klavirja, trobente, klarinetov, saksofonov in petju. Za konec je ravnatelj GŠGR, Tomaž Polak čestital učencem, ki so se odlično odrezali tako na lokalnih, regijskih kot državnih tekmovanjih in tekmovanjih izven naših meja. 


Nastopili so mladi harmonikaš Teo Kurbus Jelen s skladbo Moj avto (M. Prem Kolar), Anej Rožman Brumen na rogu s skladbo Goodbye Friends (De haske), mlada kitaristka Zarja Zupančič Rous s skladbo Maria Luisa (J. S. Sagreras), Ajda Kosar na violini s skladbo Otroški klasični koncertino v G duru (P. Nikolić), kitarist Maks Korošec s skladbo Watch what happens (M. Legrand), Dorotea Starman na klavirju s Solfeggio (C. F. E. Bach), kitarist Metod Horvat s Zvoki zvončkov (J. Pernambuco: Sons de carrilhoes), Tinkara Klemenčič se je na klavirju predstavila s skladbo Mala romanca (S. Malič), Jurij Dumić na kitari s Studio no 2 (M. Colonna), Jurij Ivanuša s Koncertom za trobento (V. Šelokov), Eva Farkaš je na klavirju zaigrala Nedeljski mir, Chiara Nidorfer in Romina Kotnik Rajh s Rondino za flavto in harmoniko (W. Richter), Urška Subašič s pesmijo Sanje (J. Flajšman), Chiara Nidorfer na flavti se je predstavila s skladbo Ruski ciganski ples (W. Popp), Živa Jurič na violini s Koncert št. 9 (C. A. de Beriot),  s komorno igro so se predstavile Enja Ritonja, Kaja Rihtarič, Amanda Kaučič Rajšp, Pia Novak (C. Cowles: Five short quartets: 2. Promenade), pesem Peresna (Č. S. Voglar) so zapele Urška Subašič, Anja Elbl, Daša Zorman, Eva Pintarič, Nika Kralj, Lucija Lampe ter čisto na koncu nastop Kvarteta saksofonov GŠGR v zasedbi Klare Kous, Žive Ficko, Dunje Krištof, Maja Bajzek. 

Pri petih točkah je za spremljavo na klavirju poskrbel Predrag Bjelajac, pri dveh točkah Dmitrij Averjanov in pri eni točki Suzana Djokić. 

Župan občine Radenci, Janez Rihtarič je prejel zahvalo v imenu vseh občin ustanoviteljic GŠGR (občina Apače, občina Gornja Radgona, občina Radenci in občina Sveti Jurij ob Ščavnici) saj skrbijo, da finančni strošek obiskovanja glasbene šole v celoti na "pade" na breme staršev. Med vsemi glasbenimi šolami v Pomurju, ima Glasbena šola Gornja Radgona najnižjo šolnino.

Veliko učencev GŠGR je uspešnih na različnih tekmovanjih, o nekaterih smo že poročali. Veliko teh učencev se je predstavilo tudi na današnjem zaključnem koncertu. Pohvale si zaslužijo tudi mentorji tekmovanj in mentorji današnjega koncerta (Olga Radolič, Janez Lorber, Samo Ismajlovič, Dejan Zorman, Dmitrij Averjanov, Klavdija Kovič, Barbara Markoli, Suzana Djokić, Predrag Bjelajac, Marija Đurić, Nataša Trobentar Majcen, Andreja Klinc, Urban Kurbos, Rok Volk). 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija