https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Do podpisa za razvoj Pomurske razvojne regije ni prišlo

Murska Sobota, 08.06.2018 ob 6:00  

V četrtek, 7. junija 2018, je v prostorih Zavarovalnice Triglav, v Jakijevi dvorani, potekala seja razvojnega sveta pomurske regije in sveta pomurske razvojne regije. 



Razvojni svet Pomurske regije in svet Pomurske razvojne regije, sta na seji obravnavala dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije. Dogovor za uresničitev Regionalnega razvojnega programa Pomurske razvojne regije 2014-2020 sklepata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki ga zastopa minister Zdravko Počivalšek in Razvojni svet Pomurske razvojne regije, ki ga zastopa predsednik razvojnega sveta Branko Drvarič. 

Dogovor za razvoj Pomurske razvojne regije vsebuje projekte prednostne osi PN 3.1 in prednostne osi PN 4.4. V okviru prednostne osi PN 3.1: Spodbujanje podjetništva, podporno okolje za podjetništvo-poslovna infrastruktura Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, se v dogovor vključi 5 projektov ter 2 dodatna projekta, ki sta pod odložnim pogojem. Sodeluje 5 občin: Turnišče, Lendava, Dobrovnik, Velika Polana in Murska Sobota, ter 2 občini, ki sta pod odložnim pogojem, to sta Ljutomer in Šalovci. V okviru prednostne osi PN 4.4: Spodbujanje multimodalne urbane mobilnosti Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, se v dogovor vključi 9 projektov. Sodeluje 9 občin: Tišina, Dobrovnik, Lendava, Murska Sobota, Ljutomer, Gornja Radgona, Beltinci, Apače in Velika Polana.

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je včeraj zjutraj poslalo soglasje k projektu oskrbe s pitno vodo. Ker hočejo k dogovoru za razvoj Pomurske razvojne regije vključiti še projekt oskrbo s pitno vodo, so se člani razvojnega sveta Pomurske regije in sveta Pomurske razvojne regije odločili za prekinitev točke. 

Do podpisa dogovora na seji ni prišlo, ker v dogovoru za razvoj Pomurske razvojne regije ni bilo pomembnega projekta oskrba s pitno vodo. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.06.2018 ob 8:12 gost

      Zrim novi kutzmički župan, stari tak samo plačo vleče.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.06.2018 ob 14:19 Vanek gost

      gi pa de lotmerska se kaj podpisala vej pa ne vupa, lekar se je folk navolja

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.06.2018 ob 14:21 Prlek gost

      Kak te Olgico kcoj pistijo? Gi je Olga tan se vse radira, brise, izbrise, vniči. Ne samo lidi, tudi zavode! Ja resen je, tota olga nan že folga

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.