https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pozor! Vremenoslovci ponovno izdali rdeč alarm

11.06.2018 ob 23:00  

V torek, 12. junija, popoldan in zvečer so v Pomurju možne močnejše nevihte z močnimi nalivi in močnejšimi sunki vetra. Toča lahko lokalno doseže debelino okrog 5 cm. Se bodo napovedi uresničile tudi tokrat?


Kot navaja portal Neurje.si, bodo v torek popoldan in zvečer nastale krajevne nevihte. Teh bo več v severni in severovzhodni Sloveniji. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bodo pogoji ugodni za nastanek močnih neviht in krajevnih neurij. Lahko nastanejo tudi supercelične nevihte s točo.

Ob intenzivnejših nevihtah bodo na Štajerskem in v Prekmurju možna krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo. Toča lahko kje lokalno ob ugodnih pogojih dosega ali presega debelino 5 cm. Nevihtni oblaki se bodo iz jugozahoda premikali proti severovzhodu.

Nevihte se bodo ponekod zavlekle tudi v noč na sredo. V četrtek zjutraj pa se bo ozračje prehodno umirilo.

Vir: Neurje.si

Tudi avstrijski vremenoslovci so za Pomurje izdali rdeč alarm.

Danes popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo predvsem v severovzhodni Sloveniji lahko tudi močnejše. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 32 °C, navaja Arso.

Jutri bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 21 do 27 °C.

V petek, 8. junija, ko so vremenoslovci izdali rdeči alarm, se je nad Pomurjem razbesnelo močno neurje, ki je za sabo povzročilo pravo razdejanje. Posledice neurja si lahko pogledate tukaj in tukaj.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.