https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO in VIDEO: Simone Consonni zmagovalec prve etape dirke Po Sloveniji

13.6.2018  

Danes se je s štartom v Lendavi začela 25. dirka Po Sloveniji. Cilj prve etape je bila Murska Sobota. Zmagovalec prve etape je bil Simone Consonni iz ekipe UAE Team Emirates. Italijan je zmagal po ciljnem šprintu.

Kolesarska dirka v številkah

Dirka letos obeležuje četrt stoletja obstoja in skozi vsa leta se je na njej dogajalo marsikaj zanimivega. Dolžina vseh dosedanjih tekem znaša 18.973,5 km, razdaljo pa si je razdelilo 2.742 kolesarjev. Povprečna dolžina preteklih dirk znaša 790,56 km, povprečna hitrost kolesarjev pa 40,4 km/h. Enajstkrat so dirko v skupnem seštevku zmagali slovenski kolesarji.

Navdušenci so bodrili kolesarje

Navijači in drugi zainteresirani so se zbrali ob progi dirke in z vzklikanjem, zastavami ter drugimi navijaškimi rekviziti bodrili kolesarje, ki so v vsega skupaj nekaj deset sekundah oddrveli mimo.

Foto: Tako so navijali v Kovačevcih

Finiš v središču Murske Sobote

Množica obiskovalcev se je zgnetla na pločnike slovenske ulice v Murski Soboti, da bi si ogledala zadnji šprint prve etape dirke. Obiskovalci so zavzeto navijali in bodrili vse tekmovalce, vzdušje pa je postajalo vedno bolj napeto, ko so se tekmovalci bližali koncu drugega kroga, ki je potekal po Murski Soboti. Glasno bobnenje helikopterja, ki je snemal dirko, je spremljalo navijaško tolčenje po reklamnih panojih na ograji.

Zmaga gre Italijanom

Dirka, ki se je letos začela v Lendavi se je po 159 kilometrih končala v središču Murske Sobote. V kaotičnem sprintu zadnjega kilometra, smo na žalost lahko bili priča dvema skupinskima padcema, ki sta zaustavila nekatere favorite, na koncu pa so trojno zmago odnesli Italijani.

Luka Mezgec končal na četrtem mestu

"Zadnji kilometer so prišle ekipe z vseh strani, porazgubili smo se. Roger Kluge bi moral hitreje potegniti, presenetili so nas. Borili smo za položaje, za mano so nato padli. Osemsto metrov do cilja sva se z Rogerjem pogledala in vprašala, kje je Caleb, ni ga bilo. Nato čakaš na 200, 180 metrov do cilja in upaš na čim boljše izhodišče," je zaključek etape komentiral Luka Mezgec, najboljši slovenski kolesar prve etape. Mezgec sicer kolesari za avstralsko ekipo.

Druga etapa bo v četrtek potekala med Mariborom in Rogaško Slatino, dolga pa bo 152,7 km. Spodaj si lahko ogledate videoposnetek povzetka prve etape.

 

Foto: Matej Kranjec in Blaž Weindorfer

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2018 ob 8:21 Prlek gost

      Samo v Ljutomeru spet nismo vedeli, da se dogaja tako velika stvar. Vsaj z občinskih logov bi lahko obvestili , da bi folk vedel in pričakal v večjem številu, tako da Mursko Soboti in okolici, Lendavi kapo dol!!!!!! Lotmerk pa spet na dnu, sram bodi županjo in njeno ekipo.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.