https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na dnevu odprtih vrat Doma starejših Rakičan številni stanovalci in obiskovalci

Rakičan, 18.06.2018 ob 18:02  

V Domu starejših Rakičan je v soboto, 16. junija od 11. ure dalje, potekal tradicionalni dan odprtih vrat in domski piknik za stanovalce, njihove sorodnike, prijatelje in predstavnike sodelujočih organizacij.


Prireditev se je odvijala na dvorišču Doma starejših Rakičan, kjer so stanovalci doma in obiskovalci v lepem vremenu povsem napolnili prireditveni šotor in okolico. Ob tej priložnosti so v Domu predstavili pregled dosedanjega delovanja in aktivnosti, kakor tudi življenje in delo v domu in širši lokalni skupnosti. Zbrane stanovalce in obiskovalce prireditve je uvodoma pozdravil direktor Doma starejših Rakičan, Zoran Hoblaj. Spomnil je, da letos praznujejo 40-letnico enote Doma starejših v Rakičanu in da je bilo v vseh teh letih za uspešno delovanje doma vloženo mnogo dela in truda.

Leta 2050 se bo skupina starejših od 65 let povečala za 130.000 ljudi

Začetki delovanja doma segajo v leto 1951, na sedanji lokaciji pa deluje od leta 1978. Enota v Rakičanu je bila v letih 2012 in 2013 temeljito obnovljena. Vendar je treba misliti na prihodnost in situacijo, ki nas čaka in je določena z izjemnim porastom števila starejših. V letu 2050 se bo namreč skupina starejših od 65 let povečala za približno 130.000 ljudi. Kar nam, po besedah direktorja Hoblaja, narekuje, da se bomo morali uspešno spoprijeti z novimi izzivi, ki so pred nami.

Letos se odpirata dva nova dnevna centra v Bakovcih in Turnišču

Tako v Domu kot prvi v državi postavljajo mrežo dnevnih centov v regiji, ki so že v Murski Soboti in v Rogašovcih, letos se odpirata dva nova dnevna centra v Bakovcih in Turnišču. Uspešni so tudi pri pridobivanju finančnih sredstev Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, kjer jim je po besedah direktorja Hoblaja, veliko pomagala tudi Mestna občina Murska Sobota in župan dr. Aleksander Jevšek.

V preteklem obdobju so uvedli številne nove projekte, med drugim projekt novoletna želja, ki je usmerjen k stanovalcem in njihovemu zadovoljstvu in je bil predstavljen tudi na nacionalni televiziji. Usmerjeni so tudi k novim investicijam in programom, tako letos ustanavljajo socialni servis »Pomoč starejšim na domu«, kjer bodo lahko starejši pri sodelavcih doma naročili pomoč na domu oz. karkoli bodo potrebovali glede domačih del.

Glavna sestra v Domu Nada Hercan prejela srebrni znak Strokovnega združenja medicinskih sester

O kvalitetnem delu Doma pričajo tudi nagrade, ki jih prejemajo zaposleni. V mesecu maju je tako glavna sestra v Domu Nada Hercan, prejela srebrni znak Strokovnega združenja medicinskih sester za svoje strokovno delo na področju zdravstvene nege in oskrbe, za kar ji je direktor Doma v imenu vseh zaposlenih tudi čestital.

»Eden zmore malo, vsi skupaj zmoremo ogromno,« je poudarila Nada Hercan ob svojem nagovoru. Prejemnica srebrnega znaka je v govoru izrazila zadovoljstvo, da je Dom za svoje strokovno delo prepoznan tudi v širši okolici. Priznanje je delila z vsemi zaposlenimi kot spodbudo za delo v bodoče.

27. letne športne igre Socialnih zavodov Slovenije v Murski Soboti z več kot 800 udeleženci

Nedavno je Dom starejših Rakičan v soboškem kopališču uspešno organiziral 27. letne športne igre Socialnih zavodov Slovenije. Na igrah se je zbralo 44 zavodov iz celotne Slovenije z več kot 800 udeleženci, kar predstavlja močno promocijo mesta in zavoda. Kot je še dodal direktor, je služba kuhinje za omenjeni dogodek pripravila okoli 1500 obrokov hrane.

Zbrane stanovalce in obiskovalce je nagovorila tudi bivša direktorica zavoda Vijola Bertalanič, ki je v dolgoletni karieri pustila pečat pri razvoju in delovanju doma. V svojem govoru se je med drugim sprehodila skozi leta uspešnega delovanja doma, s številnimi izvedenimi projekti, spremembami in izzivi.

»Sobota je eno lepo mesto in tu so dobri ljudje.«

Udeležence dogodka je prav tako pozdravil župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, ki je direktorju Hoblaju in vsem zaposlenim čestital za dolgoletno uspešno delovanje. Obenem je vsem zaposlenim v Domu čestital tudi za odlično izpeljani nedavni projekt 27. letnih športnih iger Socialnih zavodov Slovenije. Kot je še dodal, so mu udeleženci širom Slovenije povedali, da je »Sobota eno lepo mesto in da so tu dobri ljudje.«

Po kulturnem delu prireditve z nagovori je v nadaljevanju dneva sledilo druženje stanovalcev s sorodniki, prijatelji, zaposlenimi in predstavniki sodelujočih institucij ob veseli glasbi in kulinarični ponudbi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija