https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Tomaž Rous iz Beltincev, vodja MC Gornja Radgona

22.06.2018 ob 17:07  

Mladinski center Gornja Radgona je letos praznoval 4. obletnico svojega delovanja, zato smo se odločili, da vodjo tamkajšnjega MC povprašamo o novostih in aktivnostih v letošnjem poletju. 

1. Za kaj se boste najbolj zavzemali pod vašim vodstvom oziroma katere so vaše prioritete?

Našim obiskovalcem želimo ponuditi čim več kvalitetnih koncertov, predavanj, razstav, potopisnih, filmskih in družabnih večerov, performansov, delavnic, glasbenih poslušalnic, jam sessionov, otroških predstav. Spodbujali bomo kreativnost, aktivizem in družbeno kritičnost. Želimo si, da naši uporabniki niso samo konzumenti, ampak da skupaj z nami programske vsebine tudi soustvarjajo. Mladinski center predstavlja nadvse pomemben del izjemno bogatega kuturnega dogajanja v Gornji Radgoni, ki je na res zavidljivi ravni. To vlogo pa moramo s trdim delom vseskozi utrjevati in nadgrajevati.  

2. Gostite odlične glasbenike, kaj lahko pričakujemo v kratkem? Kak koncert ali dogodek?

Hvala za izrečene pohvale. Zaenkrat bi izpostavil naslednje zadeve, v prvi vrsti predvsem koncertno dogajanje, na katerem je čez poletje največji poudarek. Je pa program živa stvar in se vseskozi sproti dopolnjuje. 

Sobota, 23.6., ob 16.00, Turnir v pingpongu

Sobota, 23.6.; ob 21.00 Punk poslušalnica

Četrtek, 28.6 - Fotosfera (2): multimedijski dogodek ob 19.00

Skozi cel mesec: ogledi nogometnih tekem SP v nogometu

Nedelja, 1.7. : 20 let skupine Insane, koncert pred MC-jem

Ponedeljek, 2.7. – Performans : Jasmine in Alex ,ob 18.00

Petek, 13.7 – Radgonsko poletje: Koncert skupine Ethnotrip ob 20.00

Skozi cel mesec do 15.7: ogledi nogometnih tekem SP v nogometu

Ponedeljek, 23.7. – Performans  ob 18.00: Simon Macuh

Ponedeljek, 23.7. – Koncert: Joillete + TBA, ob 20.00

Petek, 27.7. – Radgonsko poletje: Tadej Vesenjak, Koncert ob 20.00

Petek, 3.8 in Sobota, 4.8 – Punk Rock Holliday Warm Up festival, ob 21.00 (dva dni)

Petek, 10.8. – Radgonsko poletje: ŠKM Banda, Koncert ob 20.00

3. Kaj menite, kakšna je povezanost mladih v Gornji Radgoni in kaj bi se lahko še dalo narediti z vaše strani, da bi bila povezanost mladih boljša?

Menim, da organizacije in društva, ki se poleg našega mladinskega centra največ ukvarjajo z mladimi (Študentsko – mladinski klub Klinka, Mladinski svet Gornja Radgona, skavti, itn.,) svoje poslanstvo opravljajo zelo dobro in si jih lahko za vzgled vzame marsikatera občina ne samo v Pomurju, ampak tudi mnogo širše. Lepo so vidni rezultati dolgoletnega premišljenega in aktivnega dela posameznih organizacij, o čemer nenazadnje priča tudi v lanskem letu sprejeta Strategija za mlade v Občini Gornja Radgona 2017-2021, ki se že uspešno implementira. Mladi se praviloma povezujejo predvsem znotraj omenjenih organizacij in društev (ne smemo pozabiti tudi na starejše mladince, ki se v največji meri zbirajo v Kud Zrak, Kud Bunker, KGD Insane in pa Društvu Tenzin), sam mladinski center pa jim poleg programskega sodelovanja nudi svoje prostore in tehnično opremo za namen srečevanj ter realizacije idej in projektov. Prav tako smo dovzetni tudi za neformalne oz. uradno nepovezane skupine mladih, kakor tudi posameznikov, ki se občasno s kakšnimi pobudami in predlogi obrnejo na nas. Le tem skušamo seveda po najboljših močeh pomagati, kolikor se le da. Eden izmed naših prioritetnih ciljev je, da ravno te »neorganizirane« mlade skušamo medsebojno povezovati, obenem pa aktivno vključevati v samo delovanje mladinskega centra.      

4. Imate v načrtu kakšne razpise?

Zmeraj smo na preži za kakšnimi tovrstnimi priložnostmi. Bili smo uspešni na Javnem razpisu za zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju in pa, kot vsa leta dosedaj, tudi na Javnem pozivu za sofinanciranje mladinskega dela (2018 in 2019). V naslednjem letu načrtujemo ponovno aktivacijo tudi na EVS področju. Smo pa tudi tukaj seveda odprti za različna plodna sodelovanja tako z domačimi, kot tujimi partnerji. V tej luči bomo vsekakor skušali nadgrajevati uspešna pretekla projektna sodelovanja z našimi neposrednimi sosedi iz Avstrije. 

5. Na kaj dajate največji poudarek (razvoj, informiranje, izobraževanje in sociala, kulturne dejavnosti)?

Do neke mere želimo v skladu z zmožnostmi pokrivati vsa omenjena področja, prioriteten poudarek našega programskega delovanja pa je seveda na kulturnih in mladinskih vsebinah, informiranju in izobraževanju.

Mladi so dandanes veliko bolj zvesti komuniciranju preko spleta kot pogovorom v živo.

6. Ali MC Gornja Radgona preko spletne strani oziroma facebook strani aktivno sodeluje z mladimi na tem območju?

Vsekakor se trudimo čim bolj sistematično posluževati sodobnih komunikacijskih orodij in platform, tako da smo dnevno aktivni preko naše spletne in pa facebook strani, posebne mobilne aplikacije Mladinske mreže Mama, skupne komunikacijske poti pa si delimo tudi z našim krovnim zavodom Kultprotur, katerega sestavna enota smo. Obstajajo pa tudi na tem področju še prenekatere rezerve, ki jih načrtujemo z okrepljenim kadrom v prihodnje še učinkoviteje izkoristiti.

7. Kako ste zadovoljni z vašo ekipo in dnevnimi obiskovalci MC Gornja Radgona?

Smo res super kolektiv, tako da sem zelo zadovoljen, kar se kadrovskih zadev tiče. Sploh sedaj, ko smo tudi na tem področju bistveno kvantitetno okrepljeni (trije zaposleni). Ko sem lanskega septembra prišel in prevzel vodenje MC-ja sem bil namreč edini delavec, tako da sem kar nekaj časa »dihal na škrge«. Definitivno pa bo, v kolikor se bo MC želel nadalje razvijati in rasti, v zelo bližnji prihodnosti potrebna dodatna sistematizacija delovnih mest, saj zgolj z nekimi začasnimi oblikami zaposlitev (javna dela, projekti), ki zgolj krpajo najnujnejše, ni moč zagotavljati resnično kontinuiranega, kvalitetnega in pestrega programa, kot si ga Gornja Radgona želi in tudi zasluži.  

Če se dotaknemo naših obiskovalcev pa je tako pri dnevnem obisku, kakor na posameznih dogodkih vse bolj očitno in, kot se je pred kratkim zapisalo tudi vašemu mediju, da namesto mladinskega vse bolj postajamo medgeneracijski center. Kar se mi zdi super. Čez dan se tako recimo pri nas v največji  meri zadržujejo otroci iz bližnje osnovne šole, pozno popoldne in zvečer, sploh pa ob vikendih, pa prevladujejo starejše generacije. Lepo je čutiti pozitivno sproščeni in povezujoči »rockerski« duh, ki veje znotraj samega klubskega prostora z neposredno okolico.     

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.