https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Bakovcih potekala že 14. razstava nemških ovčarjev

Bakovci, 29.06.2018 ob 14:30  

V Bakovcih je v organizaciji Kinološkega društva Triglav, Mali Bakovci, potekala že 14. razstava nemških ovčarjev.


Nemški ovčarji so ena izmed najbolj razširjenih pasem psov in tudi v Sloveniji so zelo priljubljeni. V soboto je bilo v Bakovcih mogoče videti več kot 80 predstavnikov te vrste. Na razstavi, ki je potekala že štirinajstič, pa so sodelovali psi in lastniki iz kar 9 držav.

Priznani sodnik in vzrejni mojster Thomas Teubert je pozorno spremljal predstavitve psov, jih med seboj primerjal in na koncu ocenil. Med drugimi je ocenjeval zgradbo, gibanje in dlako psa. Ob ocenjevanju je vsak pes dobil medaljo, prvi trije v kategorij pa so za nagrado prejeli pokale in pakete s pasjo hrano.

Pes je že dolga tisočletja človekov družabnik in prijatelj. Pes je naša najboljša družba, ki nam daje ogromno pozitivne energije. Do svojega lastnika goji ljubezen in spoštovanje brez predsodkov in ga sprejme takšnega, kot je.  Psi so se skozi dolga leta življenja s človekom razvili socialno inteligenci, zato si resnično zaslužijo naziv človekov najboljši prijatelj.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.