https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

RIS Dvorec Rakičan pričenja s projektom Moja ideja, moja prihodnost: spodbujanje socialnega podjetništva na podeželju

28.04.2017 ob 8:50  

RIS Dvorec Rakičan, skupaj s partnerskima organizacijama iz Italije (CESIE) in Francije (A.D.I.C.E), z mesecem majem pričenja z novim, 1-letnim projektom Moja ideja, moja prihodnost. Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije (program Erasmus+: Mladi v akciji), katerega udeleženci bodo mladi, stari med 18 in 29 let, ki jih zanima tematika spodbujanja socialnega podjetništva na podeželju. V osnovi je projekt namenjen tistim, ki so zaključili vsaj srednješolsko izobraževanje, niso zaposleni, se ne izobražujejo ali usposabljajo ter tistim, ki so redno ali izredno vpisani v enega izmed študijskih programov (ne glede na stopnjo) in študentom, ki pavzirajo.

Projekt si prizadeva za izboljšanje položaja mladih na podeželju iz vidika njihovega socialnega, ekonomskega, gospodarskega in družbenega položaja. Rešitev vidi v socialnem podjetništvu. Zato je ključni cilj projekta vzpostavitev mentorske strukture in Živega laboratorija z namenom, da se mladim približa socialno podjetništvo kot možnost zaposlitve, se jih izobrazi na področju podjetništva in socialnega podjetništva ter se jih podpre pri razvoju podjetniških idej. Obenem je namen projekta izboljšati podjetniške in socialno-podjetniške kompetence mladih ter spodbujati sodelovanje mladih na različnih ravneh (lokalno, mednarodno, nacionalno).

V okviru projekta, ki bo trajal od maja 2017 do aprila 2018, se bodo mesečno izvajale različne delavnice, vezane na določene specifične teme socialnega podjetništva na podeželju in razvijanja podjetniških kompetenc. Znotraj njih bodo mladi lahko razvijali lastne podjetniške ideje in pridobili več znanja iz področja socialnega podjetništva, vseskozi pa jim bodo na voljo mentorji, na katere se bodo udeleženci lahko obrnili tudi preko virtualnega prostora.

Na delavnicah bodo med drugim predstavljeni primeri dobrih praks iz Slovenije in partnerskih držav, obenem pa bodo uspešni mladi socialni podjetniki imeli možnost predstaviti svoje socialno podjetje ter svojo podjetniško pot. Kot intelektualni rezultat projekta bo, v sodelovanju z vsemi udeleženci, izdelava priročnika "Moja ideja, moja prihodnost: prvi koraki v socialno podjetništvo" ter mobilna aplikacija. Priročnik ter aplikacija bosta predstavljena na Festivalu socialnega podjetništva v mesecu aprilu 2018, ki bo namenjen mednarodni konferenci ter bo služil promociji socialnega podjetništva in socialnih podjetnikov, predstavitvi potencialov podeželja, mreženju ter razširjanju intelektualnih rezultatov.

Spremljajte nas na www.myideamyfuture.com ali na Facebook strani Moja ideja, moja prihodnost/My idea, my future. Sproti bomo objavljali termine delavnic in predstavitev socialnih podjetij.

Vabljeni!

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.