https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Banovcih se je zbralo okoli 1400 upokojencev

Banovci, 05.07.2018 ob 16:00  

Danes, 5. julija 2018, je v Termah Banovci potekalo že 16. srečanje upokojencev Pomurja. Dogodek organizira Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota. Zbralo se je okoli 1400 upokojencev. 


Ob prihodu na prizorišče je upokojence pričakala Prleška godba DU Ljutomer. Vse prisotne so na začetku pozdravili predsednica PPZDU M. Sobota, Vijola Bertalanič, direktor Term Banovci, Igor Magdič ter župan občine Veržej, Slavko Petovar. Nastopila je folklorna skupina KD Veržej in kasneje tudi ansambel Horizont. Znotraj kulturnega programa so nastopili tudi UŽPZ Püngrad Krog in tamburaška skupina DU Ljutomer Bisernica. Prireditev je povezoval Bojan Rajk, programski vodja prireditve je bila Danica Kocet. Srečanje so omogočili Zveza društev upokojencev Slovenije, hotel Delfin Izola, Delavska hranilnica, Zavarovalnica Triglav in Terme Banovci, ki so pomagali pri izvedbi in pripravi srečanja. 

Pomurska pokrajinska zveza društev upokojencev Murska Sobota je bila ustanovljena leta 2003 in je ena izmed 13 regijskih zvez ZDUS Slovenije ter združuje 35 upokojenskih društev Pomurja z nekaj več kot 12.000 člani. Njihova naloga je zaščita pravic starejših, skrb za aktivno, zdravo in varno staranje njihovih članov ter velika medsebojno pomoč (prostovoljstvo starejših). V vseh pomurskih društvih so zelo razvite aktivnosti s področja kulture, športa in drugih aktivnosti po njihovi meri oziroma želji. Veliko se udeležujejo regijskih tekmovanj in drugih srečanj. 

Povezujejo se z ključnimi akterji v lokalni skupnosti, v celotni pokrajini. Sodelujejo z izvajalci s področja socialnega in zdravstvenega varstva predvsem pri pomoči starejšim. Želja vseh je, da se v aktivnosti vključi čim več starejših. Prostovoljci iz naših društev že vrsto let delajo v projektu Starejši za starejše.

Upokojenci poudarjajo, da "starejši moramo v svoji starosti imeti vse tisto, kar smo si s svojim delom, ko smo bili aktivni, zaslužili".

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2018 ob 9:49 Stanko gost

      lotmerška čarovnica je falila

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.