https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski maturanti izvrstni na spomladanskem roku poklicne mature

06.07.2018 ob 12:00  

Znani so rezultati poklicne mature. Na Ekonomski šoli Murska Sobota, Dvojezični srednji šoli v Lendavi in Predšolski vzgoji na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer stoodstoten uspeh.  

Za Dijake, ki so se odločili pristopiti k opravljanju poklicne mature v pomladanskem roku, je končno nastopil čas počitnic, saj so znani rezultati. Po dosedaj zbranih podatkih se je večina šol dobro izkazala, izstopajo Ekonomska šola Murska Sobota, Dvojezična srednja šola Lendava in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer. Dijaki omenjenih šol so namreč na poklicni maturi izkazali 100 odstotno uspešnost.

Tudi 17. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 35 kandidatk ter 1 kandidat in vsi so bili uspešni (100 %).

Sedem maturantk (19%) je doseglo prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 11. julija 2018 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejele maturitetno spričevalo s pohvalo. Zlati maturantki s 23 točkami sta: Nadine Lesničar, Križevci pri Ljutomeru in Monika Skledar, Rogašovci.

Zlate maturantke z 22 točkami so: Ana Kovačič, Ljutomer Alex Njivar, Gornja Radgona Nika Novak, Miklavž pri Ormožu Katja Recek, Rogašovci Liridona Zumeri, Beltinci.

Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 19 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen (100%), tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih, ...

Izvrstno so se izkazali tudi dijaki Dvojezične srednje šole Lendava. Tam je poklicno maturo opravljajo 15 dijakov, prav vsi pa so maturo opravili uspešno. 2 dijaka sta zbrala vseh 23 možnih točk, ena od dijakinj pa je dosegla le točko manj. Vsi trije (20%)  pa so z odličnim rezultatom postali zlati maturanti. Z uspešno opravljeno poklicno maturo je tako Dvojezična srednja šola Lendava dobila 11 kemijkih tehnikov, dva strojna tehnika (PTI) in dva ekonomska tehnika (PTI).

Zlata maturanta z 23 točkami: Eva Jerebic, Filip Kóša

zlata maturantka z 22 točkami: Martina Hozjan

100 odstotnost je doseglo tudi 16 dijakov, ki so v štirih različnih programih opravljali zaključni izpit. Dijakinja v programu Gastronomske in hotelske storitve je dosegla maksimalno število točk.

Tudi na Ekonomski šoli Murska Sobota  je vseh 32 kandidatk in kandidatov srednjega strokovnega izobraževanja, ekonomski in logistični tehnik ter poklicno-tehniškega izobraževanja, ekonomski tehnik maturo opravilo s 100 odstotno uspešnostjo. Z rezultatom so še posebno zadovoljni trije zlati maturanti. Z letošnjimi rezultati so izjemno zadovoljni, saj so dijaki v povprečju dosegli 17 točk od možnih 23.

Zlati maturant, ki je dosegel vseh 23 možnih točk: Robi Kučan

Ostali zlati maturantki z 22 doseženimi točkami: Sanja Zver, Manuela Tibaut.

100% je bil tudi dosežek 9 kandidatov izobraževanja odraslih.

Foto: EŠMS

118 dijakov je pristopilo k maturi na Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Čeprav eden izmed dijakov ni opravil mature, se lahko pohvalijo z izvrstnimi rezultati. 13 dijakov je namreč doseglo dovolj točk, da so postali zlati maturanti. 5 od njih pa je na maturi doseglo vse možne točke.

Dijaki, ki so na maturi dosegli vse možne točke: Urh Kolarič, Dominik Majcen, Maja Bagari, Samo Farič in Jernej Jerebic

Ostali zlati maturanti: David Copot, Uroš Podlesek, David Flegar, Denis Puhan, Anja Kadunc, Hana Rajnar, Patricija Rantaša in Maruša Mataj.  


Na Biotehnični šoli Rakičan je poklicno maturo v spomladanskem roku opravilo trinajst dijakov. Le enemu se mature ni posrečilo opraviti.

Na Srednji šoli za gostinsko in turizem Radenci so bili dijaki, ki so pristopiil k poklicni maturi 90 odstotno uspešni. K Maturi se je sicer pristopilo 40 dijakov, 4 dijaki pa bodo svoje znanje morali pokazati še v naslednjih rokih.

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.07.2018 ob 0:10 vEGI gost

      kAJ ZAJ, KRIŽEVSKI SMO VEDNO ŠPICA. ČESTITKE VSEM.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.