https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sodeluj v najblog natečaju "Poslušajte nas!"

17.05.2011 ob 15:28  

V natečaju lahko sodelujejo vsi mladi v starosti od 14 do 19 let  s pisnimi prispevki v slovenskem ali angleškem jeziku. Prispevek ima lahko obliko  debate, pesmi,  nevezanega razmišljanja, eseja, študije, pisma, črtice, članka ... 

Vsebina:

-       AKTIVNA PARTICIPACIJA MLADIH – vključenost mladih v strukture odločanja, volitve, drugačni načini participacije ...;

-       PRIHODNOST MLADIH -  prva zaposlitev, stanovanje, družina;

-       ELEKTRONSKA PARTICIPACIJA  - Internet kot orodje participacije;   

-       ARABSKA POMLAD – mladi kot glavni nosilci sprememb v arabskem svetu;

-       PRIHODNOST SVETA – klimatske spremembe, energija, vesolje, revščina ... 

NAGRADE 

Prvo do tretje mesto  

Brezplačna udeležba na  Mednarodni debatni akademiji  »Poslušajte nas!« v Hotelu Špik v Kranjski gori od 2. do 9. julija, v okviru projekta »Poslušajte nas!«, program Mladi v akciji, Mladi za demokracijo.  Avtorji in avtorice esejev bodo tudi povabljeni, da eseje preberejo na zaključnem nacionalnem forumu »Poslušajte nas«! v Državnem zboru. 

Četrto do deseto mesto

Knjižne in ostale nagrade, darovi Urada Republike Slovenije za komuniciranje, Slovenija v Evropi, Evropskega  parlamenta, Informacijske pisarne za Slovenijo in Za in proti, zavoda za kulturo dialoga. Aktivno sodelovanje na zaključnem nacionalnem forumu »Poslušajte nas«! 

OBJAVE 

Najboljših 10 esejev bo objavljenih na domačih straneh: 

-       Za in proti, zavoda za kulturo dialoga, www.zainproti.com

-       Urad Republike Slovenije za komuniciranje, Slovenija v Evropi,   www.evropa.gov.si

-       Evropski parlament, Informacijska pisarna za Slovenijo, www.europarl.si

-       v zaključni publikaciji projekta  »Poslušajte nas« 

Najboljših 5 avtorjev in avtoric  bo povabljenih v mladinsko debatno radijsko oddajo Za in proti na Radiju Marš. Vsak prispevek mora biti opremljen z naslednjimi podatki:

Ime in priimek, domači naslov, šola ali kakšna druga organizacija, elektronski naslov, mobitel številka. 

Pošljite  jih na naslov debata@siol.net do najkasneje 25. maja  2011.  Eseje bo pregledala tričlanska komisija Za in proti, zavoda za kulturo dialoga in rezultate objavila najkasneje  do  10. junija 2011.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.