https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Skupina Panvita predstavila letošnje tehnološke posodobitve

Rakičan, 10.07.2018 ob 12:45  

Skupina Panvita je danes, 10. julija, v Rakičanu, predstavila letošnje tehnološke posodobitve, vredne 3 milijona evrov.


Obdelujejo 3.500 hektarjev njivskih površin

Zaradi ohranjanja in povečanja konkurenčnih prednosti, optimiziranja proizvodnje, manjšega vpliva na okolje in tudi zaradi podnebnih sprememb je nujno, da se nenehno razvija tehnologija. Temu v Skupini Panvita sledijo in vlagajo nenehni napredek, je povedal član uprave Skupine Panvita Branko Virag in dodal, da precizno poljedelstvo stremi k temu, da z bolj ciljno izvedbo agrotehničnih ukrepov, zmanjšajo količino porabljenega repromateriala in energije, s čimer dosežejo zmanjšanje stroškov in manjšo obremenitev tal, kar rezultira v povečanju dobičkonosnosti in povečanju dodane vrednosti. 

Tehnološke posodobitve vredne 3 milijona evrov

Kmetijska mehanizacija, ki so jo nabavili v zadnjem letu oz. letu in pol, je opremljena z informacijsko tehnologijo, ki omogoča spremljanje in beleženje podatkov z njive. Kombajn beleži podatke glede količine pridelka na posamezni geografski koordinati. S tem podatki lahko določijo območja njive, kjer je potrebno v naslednjem letu prilagoditi agrotehnične ukrepe, s čimer je omogočeno ciljna oskrba posevkov.

V Panviti so v okviru zadnjega investicijskega projekta investirali v nabavo:

- 4 traktorjev Massey Ferguson, ki so opremljeni z GPS navigacijo, ki lahko vodi traktor brez voznika z 2 cm natančnostjo,
- vlečeno sejalnico za strnjeno setev za neposredno vsejavanje VADERSTAD RAPID RDA 600S,
- kombajn CLAAS LEXION 750 TT z delovno širino 7,7 m,
- kombinirani stroj za sočasno obdelavo tal in setev LEMKEN, delovna širina 6 m,
- škropilnica AMAZONE ux 3200 super.

Investicija v sejalnico, kombiniran stroj in škropilnici je bila sofinancirana s strani Evropskega kmetijskega sklada iz Programa razvoja podeželja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. RobinHood
      10.07.2018 ob 21:31 RobinHood

      Moderna tehnologija je dobra in bo dvignila dobiček. Lepo bi bilo, če bi kaj od tega imeli še delavci, ki so na minimalcu, ker so s tem, da so na minimalcu prispevali k dobičku, da so se ti stroji lahko nabavili.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.