https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Priprave na Maraton treh src na vrhuncu, obeta se sončno vreme

Radenci, 17.05.2011 ob 15:52  

Člani organizacijskega odbora 31. maratona Treh src hitijo ta čas skupaj s svojimi sodelavci, da bo letošnja 31. izdaja kar najboljše uspela za vse tekače in udeležence te velike in najstarejše tekaške prireditve v Sloveniji in tem delu Evrope. Vremenska napoved zaenkrat napoveduje sončno vreme in okrog 26 stopinj nad ničlo.
 
V organizaciji letošnje 31. izdaje maratonov Treh src sodeluje na dan prireditve nekaj čez 600 sodelavcev, ki bodo skrbeli za organizacijo tekov in kar najlepše preživet dan ob teku in rekreaciji v deželi ob Muri.

V petek dobrodelni koncert
 
Že dan prej, v petek, 20. maja 2011  bodo ob 16.00 uri v hotelu Radin za tekače pripravili posvetovalni seminar »Umna uporaba sodobnih treninških pripomočkov v treningu tekača« v organizaciji INTACT Akademije.

Ob 19.00 uri bo v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih otvoritev prireditve, združena z dobrodelnim koncertom Teka srca 2011. Skozi program večera bo vodil Boštjan Rous. Nastopili bodo  otroci MPZ Osnovne šole Radenci, Brendi, Sanja, Čudežna polja, Bosa Noga Band, Zdenek Billy Dixieland Band. Večer ter Tek srca 2011 bo posvečen dobrodelnosti za socialno ogrožene družine in otroke v Občini Radenci.
 
Pestro dogajanje se bo pričelo ob 8. uri zjutraj
 
V soboto, 21. maja, bodo ob 8. uri najprej na pot 21. pohoda Radenska Plus krenili planinci in pohodniki, 5 minut pred startom ob 9.25 uri bodo na 21,098 km krenili na pot paraplegiki, ob 9.30 uri bo start Maratona Radenska Classic za tekačice in tekače maratona na 42,195 km, ter polmaratona Radenska Light na 21,098 km, ki bo v organizaciji Atletske zveze Slovenije štel za državno prvenstvo v polmaratonu 2011.

Skupaj s  tekači pa bodo na pot v zrak krenili tudi srčki Radenske. Ob 9.40 bo start teka Radenska Naturelle na 10 km in Oazin tek na 5,5 km, zatem še start nordijske hoje. Popoldan ob 15.00 bo tradicionalni humanitarni tek, startnina in prispevki bodo šli za dobrodelne namene v občini Radenci. Svoj tek proti svojim prvim zmagam življenja bodo tekli najmlajši udeleženci prireditve – dečki in deklice, na startu jih pričakujemo nekaj čez 1200, njihov start bo ob 16. uri.

Uvod v Otroške teke 2011 bo nastop  Otroškega prekmurskega pevskega zbora Metuljček, ki ga vodi zborovodkinja Lukrecija Marič. Vsega skupaj organizatorji pričakujejo do 10 tisoč udeležencev in obiskovalcev tega tekaškega praznika v Radencih.
 
V organizaciji Turističnega društva Klopotec iz bližnje Kapele pripravljajo na 1. kontrolni točki 21. Pohoda Radenska Plus Vaško tržnico Atila s stojnicami domače obrti, pokušino domačih dobrot, predstavila se bodo društva, organizacije, posamezniki, vso dogajanje pa bo spremljala domača glasba.

V času tekmovanja bo organiziran otroški vrtec, tuši na vsaka 2,5 kilometra

Organizatorji se v pripravah kar najbolj osredotočajo na zagotovitev optimalnih pogojev za udeležence tekaških prireditev, tako bo tekačem in tekačicam na voljo tudi šotor za shranjevanje oblačil v posebne vrečke (vstop v šotor s startno številko), od 9.00 do 14.00 ure bo organiziran otroški vrtec, tekačem bo pred startom na voljo tudi zdravniško osebje kot tudi ves čas med tekom.

Na prizorišču bosta med drugim palčka Radenske v družbi veveričk iz parka v Radencih. Slovenska vojska bo v startno ciljnem prostoru poleg predstavitve vojske pripravila tudi tuše za udeležence tekov  31. maratona treh src. Okrepčevalnice na progi bodo na vsaka 2,5 km, posebej opozarjajo vse udeležence, naj ne izpuščajo okrepčevalnic na progi, kilometri in informacije so kar najbolje označene.

Za konec koncert Vlada Kreslina

Proga v največjem delu poteka preko mostu na Muri po  levem bregu reke v občini Tišina, v Tišini pa bo ritem teka pospeševal Pihalni orkester iz Gornje Radgone. S posebno licenco IAAF bo na progi 31. Maratona treh src možno doseči normo za uvrstitev na Svetovno atletsko prvenstvo ter Olimpijske igre.
 
Dolg in, kot kaže trenutno, sončen dan, se bo prevesil v večer z Vladom Kreslinom in Malimi bogovi, pred njimi bo na odru stala zasedba Bataljon.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.