https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Še ena prodaja podjetja v pokrajini ob Muri

Dobrovnik, 13.07.2018 ob 10:00  

Prodane Terme Lendava, včeraj Pomurske mlekarne, sedaj še bioplinarna v Dobrovniku. Kot vse kaže, se prodaje različnih podjetij v pokrajini ob Muri, kar vrstijo in jim ni videti konca.


Na javni dražbi konec maja letos je stečajni upravitelj Sašo Drobnak bioplinarno v Dobrovniku in kmetijska zemljišča Branka Gjerkeša prodal za 3,1 milijona evrov. Kupec bioplinarne je družba Bio gea, ki pa na dražbi lanskega novembra ni poravnala kupnino, ne v določenem trimesečnem, kakor tudi ne v podaljšanem 120-dnevnem roku od podpisa kupoprodajne pogodbe, poroča spletni Vestnik.

Kupec za Bioplinarno Dobrovnik vendarle zbral potreben denar

Zaradi neporavnane kupnine je takrat stečajni upravitelj od prodajne pogodbe odstopil, obenem je bila zadržana varščina v višini okoli 172 tisoč evrov. Sedaj je kupec za Bioplinarno Dobrovnik vendarle zbral potreben denar in do 30. junija plačal kupnino. Pristojno sodišče pa je v začetku julija izdalo tudi sklep o sklenitvi kupoprodajne pogodbe.

 

Kar smo poročali o prodaji Pomurskih mlekarn, si lahko preberete TUKAJ, o Termah Lendava pa TUKAJ.

 

 

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2018 ob 11:37 pipi gost

      Hvala Bogu, da jim ni videti konca! Očitno ste tu gor pisci člankov enako zaplankani, kot večina ljudstva, ki še vedno živi nekje v socialističnih sanjah. Pred leti so strašili pred prihodom tujcev. Če danes pogledamo podjetja vidimo, da najbolje poslujejo tiste, ki so v tujih rokah. Ali nekatera naša, ki večinsko delajo za tujce. Danes ni več mej v gospodarstvu. Globalno smo vsi na istem. Slovenija je samo ena majhna ulica v tem velikem mestu. In zato smo še toliko bolj odvisni od tujega kapitala, ki nam reže kruh. Indutrija 4.0 je dejstvo !!! Kdo bo zamudil bo propadel! Res hvala Bogu, da se je našel kupec za ta propadli objekt !

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2018 ob 19:56 Toporišič gost

      ...ni poravnala (koga ali česa) kupnine (rodilnik)...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.