https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Furs bo dolžnikom pobral dolgove

16.07.2018 ob 6:05  

Davčni dolžniki pozor, če imate ob davčnem dolgu pri državi kaj plusa (iz preplačane dohodnine v minulem letu) bo Furs danes dolžnikom pobotal dolgove. Seveda v primeru, da bo na kateri od postavk našel plus.


Portal Finance.si piše o konkretnem primeru, če Fursu oziroma državi dolgujete katerikoli davek in ste lani preplačali dohodnino, bo Furs vaš dolg pobotal.

V primeru, da državi dolgujete 200 evrov davka na kapitalski dobiček (zaradi prodaje delnic, nepremičnine, zaslužka v tujini in drugo) ter so vas v informativnem izračunu dohodnine obvestili, da ste lani vi oziroma za vas delodajalec preplačali za 500 evrov dohodnine bo sledilo naslednje. Na svoj račun do 30. julija ne boste prejeli vseh 500 evrov, temveč le 300 evrov, saj bo 200 evrov v pobotu vzel Furs.

Po poročanju portal Finance.si na Fursu odgovarjajo, da gre za stalno prakso. Pri tem stranka v postopku, davčni zavezanec nima stroškov izvršbe. Denar Furs pridobi hitro, brez zapletov in stroškov.

Furs o omenjenih novostih že obvešča na svojih spletnih straneh. Pobot bo Furs opravil danes, 16. julija. Datum je Furs objavil, da ne bi kateri od zavezancev svoj dolg plačal prav v danes. To bi pomenilo, da bi mu Furs že trgal denar v pobotu in bi torej Furs imel dvojni priliv. Šele kasneje bi po poročanju portala Finance.si sledili birokratski zapleti z izničenjem »pobota« in podobno. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2018 ob 13:03 s.p. gost

      Najbolje denar v štunfi in delo na črno in nimaš nič z fursom. Koliko narediš toliko imaš.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2018 ob 16:00 pepek gost

      Se je že začelo. V Ljubljani je en s palico za golf razbil vrata na vhodu v FURS. Če ima palico za golf potem je že en izmed tistih, ki kaj več zaslužijo. In enkrat mora biti tudi konec plenjenja države in brezmejnega pobiranja davkov. Slej ko prej se bo še kakšnemu snelo in bo pripel s kakšnim drugim rekvizitom ali orodjem na FURS. Bodo zaposleni začeli razmišljati, če bodo še v imenu požrešne države zezali ljudstvo v zdrav mozek!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.07.2018 ob 21:22 Ghost gost

      Pepek ti si bolan , kajti po tvoje , će nekdo ne poravnava svojih obveznosti in potem pridejo na njegov naslov delavci FURSA to potem pomeni zezanje v zdrav mozek , ni čudno , da živimo v močvirju s takim razmišljanjem , res bolano .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.01.2019 ob 11:45 Bog i batina gost

      Prav je tak, Furs treba iztrebiti, likvidirati. Nesnage

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.