https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Nedeljsko popoldne v znamenju kasaških dirk v Križevcih

Križevci, 22.07.2018 ob 19:05  

V nedeljo, 22. julija, so v Križevcih potekale kasaške dirke na katerih so se predstavili tudi otroci s poniji. Tokrat so konjske dirke še posebej zaživele, saj se v neposredni bližini hipodroma nahaja tudi pred kratkim odprt Park doživetij Križevci. Medtem, ko so mlajši uživali v omenjenem parku so odrasli lahko posedeli za mizami ali spremljali dirko iz prve vrste ob ograji. 


Prvi so startali 3-14 letni kasači. Prvi je v cilj prišel Boštjan Heric z UMBERTIDE WF (IT), drugi Žarko Debelak z DOMENIKO DŽ, tretji Uroš Predan z ENDLESS LIFE (FR), četrti Franc Novak s PJEVAČICA PELJI ME. Pokrovitelj dirke je bilo Konjeniško društvo Križevci. Občina Križevci je bila pokrovitelj dirke za 2-letne slovenske kasače na kateri je zmagal Slavko Makovec z VARELE HB, drugo mesto je zasedel Branko Seršen z RAMBESA, tretji je bil Dušan Zorko s CRISOM in četrti Uroš Predan z ISTRA KP. 

Pokrovitelj tretje dirke je bilo podjetje Tondach Slovenija d.o.o., kjer je prvo mesto zasedla FOKA (Saša Seršen), drugo PELL (Vlado Plohl, Franc Novak), tretje ARDNAS (Franc Jureš), četrto REBEKA III (Puhar). Četrto dirko je zmagal FLOTO (Alojz Kosi, Andrej Antolin), drugo mesto je zasedel FAUNA V (Andrej Antolin), tretjo DIZA DŽ (Žarko Debelak) in četrto mesto PINTER (Osterc Jožef, Osterc Jože). Pokrovitelj četrte dirke za 3-14 letne kasače je bila občina Veržej in Nograd - Lotmerk d.o.o. Pokrovitelj pete dirke, kjer je zmagal Branko Seršen z DANTOM MS, je bila gostilna Zorko, Dušan Zorko s.p. Slednji je tudi predsednik Konjeniškega društva Križevci. 

S poniji so v šesti dirki tekmovali Nika Sitar Šarec (PIKA), Matej Pirc (LILI), Živa Rakovec (TEDI), Luka Sagaj (SENTA), Kaja Predan Prejac (VITO). Na drugi dirki s poniji so tekmovali Nina Sagaj (SUSANNE), Matic Seršen (POLDI), Jan Pirc (CVETKO), Lucija Sitar Šarec (MAX), Vid in Neža Gorenc (SREČKA) ter Nejc Pirc (LUČKA). 

Na prizorišču so organizatorji postavili šotor, poskrbljeno je bilo za hrano in pijačo. Kasaštvo v Križevcih je še kako popularno, to potrjuje tudi veliko število zbranih ljudi ob hipodromu. Tukaj je kasaštvo tradicija, ponos in simbol, ki ni prisoten samo v občinskem grbu, temveč tudi v krožnem križišču in samem središču Križevec. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija