https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenci porabimo vedno več električne energije

Murska Sobota, 26.07.2018 ob 6:05  

Poraba električne energije se na globalnem nivoju iz leta v leto viša, nič drugače ni niti v Sloveniji. Iz statističnega urada Republike Slovenije sporočajo tudi o manjši proizvodnji električne energije v slovenskih elektrarnah. Junija je bila poraba električne energije v Sloveniji za 2 % večja v primerjavi z junijem 2017.


Proizvodnja električne energije v juniju manjša kakor maja

“Junija 2018 je bila neto skupna proizvodnja električne energije 1185 GWh in se je glede na maj 2018 zmanjšala za 11 %, poraba je bila 1170 GWh in se je glede na maj  2018 zmanjšala za 1 %,” so sporočili iz STATa. V hidroelektrarnah se je proizvodnja zmanjšala za 23%, v termoelektrarnah za 12%, le jedrska elektrarna v Krškem je proizvedla več električne energije in sicer za 5%. Zaradi manjše proizvodnje energije, so elektrarne porabile tudi manj goriv. Skupna poraba goriv je junija bila manjša za 11%. V istem mesecu smo v Slovenijo uvozili 825 GWh, izvozili pa 807 GWh električne energije.

Foto: Delež proizvedene električne energije v Sloveniji glede na tip elektrarne - Stat.si

Padec oskrbe z energenti v juniju 2018

“V juniju 2018 smo zaznali padec oskrbe pri vseh energentih, razen pri petrolejskemu gorivu za reaktivne motorje in pri motornemu bencinu,” so sporočili. Oskrba pri petrolejskem gorivu se je povečala za 25%, pri motornem bencinu pa za 6%. Padec oskrbe z ekstra lahkim kurilnim oljem so zabeležili v višini 30 %, s koksom za 11 %,  zemeljskim plinom za 10 %, rjavim premogom in lignitom za 7 %, črnim premogom in antracitom za 5 % in utekočinjenim naftnim plinom za 5 %.

Vir: Stat.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.07.2018 ob 19:32 elektricare gost

      kdo bi si mislil...in drugo leto bo isto...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.