https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Slovenski rokometaši evropski prvaki

29.7.2018  

Na današnji finalni tekmi evropskega rokometnega prvenstva do 20 let, je v celjski dvorani Zlatorog, slovenska moška rokometna reprezentanca premagala Francijo z 31:30 (15:16) in osvojila zlato kolajno. Nemčija je na tekmi za tretje mesto premagala Portugalsko z 29:26 (14:11).


Slovenija - Francija 31:30 (15:16)


Slovenija: Ferjan, Dobaj, Žabič, Kunst, Horžen 6, Horvat, Kavčič 1, Rozman 1, Ocvirk 11, Kotar 6, Pipp, Ozmec, Makuc, Mazej, Kosi 5, Novak 1.

Francija: Soullier, Kieffer, Bos 1, Tribillon 1, Gaudin 5, Poyet 2, Dupont Marion, Villeminot 6, Nahi 3, Kempf 2, Lippens, Gibelin, Damiani 2, Dourte, Brouzet 4, Prandi 4.


Foto: rtvslo.si

Pred 5400 gledalci so slovenski rokometaši premagali favorizirane Francoze.

Foto: fb RZS

Pred izjemnim vzdušjem v celjski dvorani, so izbranci slovenskega selektorja Saše Prapotnika finalno tekmo pričeli bolj medlo, saj je bil rezultat po prvih desetih minutah (3:7).

 V 18. minuti jim je po golu Tilna Kosija uspelo izenačiti na 9:9. Kljub borbeni igri so ob polčasu zaostajali za en gol.

Slovenski rokometaši so uspeli izenačiti šele v 51. minuti, ko je bil rezultat (27:27). Od tedaj naprej so imeli vse niti igre v svojih rokah in zasluženo osvojili prvo mesto v Evropi.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2018 ob 21:41 sefo-34 gost

      je mogoče vido što kakšnoga tuđmana v slovenskem dresu?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2018 ob 21:44 gost

      Na hrvaškem so kreteni prepovedani, za razliko od Slovenije, tu so fuknjeni na rdečo barvo, kot bik na rdeče cunje..saj nas pa itak imajo za Butalce.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.